Håndtering og bakeinstruksjon
Tin 20 stk boller på brett med bakepapir (litt større mellomrom mellom bollene enn standard boller) natten over på kjøl, eller i romtemperatur 3-4 timer. Dekkes til med plastfolie eller trallehette (for å hindre uttørring av bollene). Heves i heveskap ca 40-50 minutter i 37 grader og fuktighet. Uten raskeskap heves bollene i romtemperatur til dobbel størrelse (3-5 timer) under plast. Pensle med egg (bland egg, vann og litt salt). La dette tørke inn i bollen før de settes inn i ovnen for steking. I stedet for egg kan du bruke glansespray. Forvarm ovnen. Stekes i ca 180 grader i 8-10 minutter. Bollene bør avkjøles 10-15 minutter før de eksponeres på et fat, kurv eller i pose. Viktig at de ikke legges på hverandre da de faller sammen og blir flate. Server som en luksusbolle eller fyll med vaniljekrem, syltetøy eller annet fyll eller topping.