Denne tradisjonsrike sandwichen har sitt opphav fra tyske immigranter til USA og inneholder derfor surkål. Sammen med pastrami og gruyerost er dette en av våre absolutte favoritter fra landet i vest. 


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 10 skiver rugbrød solsikkefrø 
  • 400 gram pastrami 
  • 200 gram surkål 
  • 100 gram Thousand Island-dressing 
  • 100 gram smør
  • 10 skiver gruyer ost

________________

Dette trenker du til surkål:

  • 1 kg kål 
  • 4 dl vann 
  • ½ dl eddik 
  • ½ dl sukker 
  • Salt og pepper  

Dette trenger du til Thousand Island:

  • 2 dl majones 
  • 10 skiver syltagurk 
  • 30 gram ketchup 
  • 1 ss løkpulver 
  • 2 ss kraft fra sylteagurk 
  • 1 ss worcestersaus
  • 1/4 bunt fersk dill 

Slik gjør du: 

  1. Tilbered brødet som anvist og rist deretter brødet lett i stekepann med smør
  2. Smelt gruyerost i stekeovnen og legg en osteskive påhver bunn
  3. Legg på surkål og pastrami 
  4. Legg på en skive til med smeltet osst
  5. Topp med Thousand Island-dressing
  6. Avslutt med en ristet brøskive

_________________________________

Slik lager du surkål:

  1. Skjær hodekålen i tynne skiver og legg i en kjele
  2. Hell over vann og la det småkoke i 30 minutter
  3. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper

Slik lager du Thousand Island:

  1. Bland majanons, ketchup, løkpulver og worcestersaus i en bolle
  2. Rør deretter inn finhakket sylteagurk og frisk finhakket dill
  3. Smak til med kraft fra sylteagruk, salt og pepper

LAST NED SALGSPLAKAT