Blings med ertepuré og bakt søtpotet


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 stk brødskiver
  • 150 gram bakt søtpotet
  • 150 gram ertepuré med chili og koriander
  • 100 gram vegansk aioli
  • 60 gram granateple kjerner

__________________________

Dette trenger du til bakt søtpotet

  • 2 stk søtpoteter
  • 3 ts spisskummen
  • 2 ts kajennepepper
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts Ras el Hanout krydder
  • Saft fra en 1/2 lime
  • Skall fra en 1/2 lime
  • Salt og pepper

Dette trenger du til ertepure med chili og koriander

  • 200 gram frosne erter
  • 1/2 kinesik hvitløk
  • 1/4 rød chili
  • 1/4 bunt frisk koriander
  • Saft fra 1/2 lime
  • Salt og pepper

Dette trenger du til vegansk aioli

  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl rapsolje
  • 1 ts sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Rist 5 brødskiver i en tørr og varm panne
  2. Smør på ertepuré
  3. Legg på skivet bakt søtpotet
  4. Strø over granateplekjerner 
  5. Avslutt med noen striper vegansk aioli

___________________________

Slik lager du bakt søtpotet

  1. Skrell søtpoteten og del den i skiver
  2. Bland sammen krydder, olje, limeskall og limesaft
  3. Mariner potetskivene med krydderblandingen
  4. Legg skivene på en stekeplate og stek i ovnen på høy varme til de er myke (kan evt. friteres)
  5. Smak til med salt og pepper

Slik lager du ertepuré med chili og koriander

  1. Kok de frosne ertene i et lite minutt og avkjøl
  2. Putt ertene i en foodprosessor og bland til en glatt masse
  3. Finhakk chili og koriander og bland inn i ertepuréen
  4. Tilsett limesaft
  5. Smak til med salt og pepper

Slik lager du vegansk aioli

  1. Bland kokosmelk, sennep, hvitvinseddik og hvitløk i en høy beholder og bland med en stavmikser
  2. Spe med olje
  3. Smak til med salt og pepper