En burger skal holdes enkel

Rasmus Bundgaard Nielsen har vært kjøkkensjef og fått en Michelin-stjerne på restauranten Gastromé i Århus, har flere år bak seg på det danske cateringlandslaget og er nå kjøkkensjef hos LEGO.

Her gir han deg sine tips til hvordan du kan servere en bestselgerburger.

"Vi må back to basics for å skape en bestselgerburger i 2023"

Hva er en god burger for deg?

En god burger må – først og fremst – holdes enkel. Bli kvitt alt det overflødige, fokuser på kvalitet og massevis av smak. Da burgeren kom på markedet, ble det lagt storfekjøtt mellom to stykker brød for å gjøre den enkel å ta med på farten. Det var enkelt og så bra ut i beste take away-stil. Denne måten å tenke på er det som også fungerer på de mest suksessrike burgerbarene i dag. Ikke mer dårlig junkfood. Det enkle vinner.

Hvordan gjør du det enkelt, men smakfullt?

Det handler om å finne den rette balansen mellom fedme, syre, salt og skarphet. Når du har det, kan du trygt kutte ned på antall ingredienser i burgeren din. Også gjør det jo heller ingenting at vi skrur ned på forbruket..

Kjøtt eller plantebasert?

Du kan skape masse smak uten kjøtt. Umami* er viktig - og ulike typer krydder som kan understøtte smaken. Krydre deg ut av det! 

Bruk sopp, grillede østersskjell eller andre planteproteiner som egner seg godt til å absorbere smak. Det skal boost og power inn, og da kan den plantebaserte burgeren enkelt takle sammenligningen med en burger med kjøtt.