5 porsjoner

Dette trenger du:  

  • 5 stk naantabrød
  • 600 gram biff rendang 
  • 150 gram syltet agurk- og chilisalat
  • 50 gram revet kokos
  • Koriander

__________________________

Dette trenger du til krydderpasta:  

  • 4 stk chili
  • 1 stk habanero
  • 5 stk sjalottløk
  • 2 stk kinesisk hvitløk
  • 4 stk sitrongress
  • 60 gram galangal (eventuelt ingefær)
  • En bunt koriander

Dette trenger du til biff rendang:

  • 1.5 kg høyrygg av okse
  • 1 stk kanelstang
  • 6 stk store sort kardemommer
  • 4 stk stjerneanis
  • 2 ss korianderfrø
  • 5 stk nellik
  • 10 stk kaffir lime blader
  • 6 dl kokosmelk
  • ½ dl ketjap manis
  • 2 ss tamarind paste
  • Sukkerkulør
  • Rapsolje
  • Sukker
  • Salt og pepper

Dette trenger du til syltet agurk- og chilisalat:  

  • 1 stk agurk
  • 1/2 stk grønn chili
  • 1/2  stk rød chili
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss fiskesaus
  • ½ dl risvinseddik
  • ½ dl sukker
  • ½ dl vann
  • 1/4 bunt koriander

 

 

Slik gjør du 

  1. Tilbered naantabrød etter anvisning 
  2. Start å fylle naantabrødene med biff rendang
  3. Legg på syltet agurk- og chilisalat
  4. Topp med frisk koriander og revet kokos

____________________________________

Slik lager du krydderpasta:

  1. Del chiliene i to og fjern frøene
  2. Skrell sjalottløk og ingefær
  3. Grovhakk sitrongress
  4. Ha alt i en foodprosessor

Slik lager du biff rendang:

  1. Varm opp olje
  2. Fres krydderpasta, kanel, nellik, stjerneanis, korianderfrø, keffir lime, kardemomme og koriander i oljen
  3. Bland inn kjøttet og stek til det får en fin stekeskorpe
  4. Tilsett kokosmelk, tamarind paste og ketjap manis
  5. La dette småkoke i cirka 4 timer eller til det meste av væsken er kokt inn
  6. Smak til med sukker, salt og pepper
  7. Fjern hele krydrene som er igjen
  8. Tilsett gjerne litt sukkerkulør for farge

Slik lager du syltet agurk- og chilisalat:

  1. Kok opp sukker, vann og eddik og avkjøl
  2. Fjern frøene i chiliene og finhakk sammen med koriander
  3. Kutt agurken i tynne strimler
  4. Tilsett sesamolje og fiskesaus i eddikblandingen sammen med chili, koriander og agurk

 

LAST NED SALGSPLAKAT

LAST NED ALLERGENPLAKAT