Blings med falafel og yoghurtdressing

Surdeigsbrød med falafel og yoghurtdressing


5 porsjoner

  • 5 skiver surdeigsbrød
  • 5 skiver salat

Falafel

  • 500 g kikerter (må bløtlegges eller bruk kokte på boks)
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts ristede korianderfrø
  • 1 ts chiliflakes
  • ½ ts kardemomme
  • 2 ss potetmel
  • 1 neve persille
  • 1 neve koriander
  • Salt og pepper

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 ss sukker
  • 2 ss limesaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 lime - benytt kun revet skall
  • Salt og pepper

Syltet rødkål

  • 1 rødkål
  • ½ agurk
  • 1 dl bringebær (kan erstattes med rødvinseddik 7%)
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 ss thailandsk fiskesaus
  • 2 ts sesamolje

Slik lager du falafel

  1. Hell av laken på kikertene, skyll i vann og tørk godt
  2. Kjør i foodprocessor sammen med løk og hvitløk
  3. Tilsett potetmel og krydder og kjør til alt har samlet seg
  4. Tilsett friske urter
  5. Smak til med salt og pepper
  6. Formes til burgere eller kuler og legges i kjøleskapet
  7. Stek med litt olje i stekepanne

Slik lager du yoghurtdressing

  1. Hakk hvitløken
  2. Bland alt sammen og smak til med salt, pepper og limesaft

Slik lager du syltet rødkål

  1. Skjær grønnsakene i tynne strimler
  2. Finhakk chili og ingefær og bland sammen med eddik, sukker og salt i en bolle
  3. Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell over grønnsakene
  4. La det stå og trekke i en time

Montering

  1. Legg på salat og falafel
  2. Topp med yoghurtdressing og syltet rødkål

Tips: Pynt med koriander på toppen for ekstra "finish" og smak.

 

LAST NED SALGSPLAKAT