Blings med falafel og yoghurtdressing

Til denne blingsen med falafel og yoghurtdressing, kan du bruke surdeigsbrød og velge om du vil lage falafel selv eller kjøpe ferdig. Bruk vegansk alternativ til yoghurt for et rent plantebasert måltid.


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 skiver surdeigsbrød
  • 5 skiver salat

_______________

Falafel

  • 500 g kikerter (må bløtlegges eller bruk kokte på boks)
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts ristede korianderfrø
  • 1 ts chiliflakes
  • ½ ts kardemomme
  • 2 ss potetmel
  • 1 neve persille
  • 1 neve koriander
  • Salt og pepper

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt naturell (eller vegansk yoghurt)
  • 2 ss sukker
  • 2 ss limesaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 lime - benytt kun revet skall
  • Salt og pepper

Syltet rødkål

  • 1 rødkål
  • ½ agurk
  • 1 dl bringebær (kan erstattes med rødvinseddik 7%)
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje

Slik gjør du:

  1. Legg på salat og falafel
  2. Topp med yoghurtdressing og syltet rødkål

_____________________

Slik lager du falafel

  1. Hell av laken på kikertene, skyll i vann og tørk godt
  2. Kjør i foodprocessor sammen med løk og hvitløk
  3. Tilsett potetmel og krydder og kjør til alt har samlet seg
  4. Tilsett friske urter
  5. Smak til med salt og pepper
  6. Formes til burgere eller kuler og legges i kjøleskapet
  7. Stek med litt olje i stekepanne

Slik lager du yoghurtdressing

  1. Hakk hvitløk
  2. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og limesaft

Slik lager du syltet rødkål

  1. Skjær grønnsakene i tynne strimler
  2. Finhakk chili og ingefær og bland sammen med eddik, sukker og salt i en bolle
  3. Tilsett soyasaus og sesamolje og hell over grønnsakene
  4. La det stå og trekke i en time

Tips: Pynt med koriander på toppen for ekstra "finish" og smak.

 

LAST NED SALGSPLAKAT