Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Blings med falafel og yoghurtdressing
Surdeigsbrød med falafel og yoghurtdressing
5 porsjoner
- 5 skiver surdeigsbrød
- 5 skiver salat
Falafel
- 500 g kikerter (må bløtlegges eller bruk kokte på boks)
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts ristede korianderfrø
- 1 ts chiliflakes
- ½ ts kardemomme
- 2 ss potetmel
- 1 neve persille
- 1 neve koriander
- Salt og pepper
Yoghurtdressing
- 2 dl yoghurt naturell
- 2 ss sukker
- 2 ss limesaft
- 1 fedd hvitløk
- 1 lime - benytt kun revet skall
- Salt og pepper
Syltet rødkål
- 1 rødkål
- ½ agurk
- 1 dl bringebær (kan erstattes med rødvinseddik 7%)
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 ts revet ingefær
- 1 rød chili
- 1 ss thailandsk fiskesaus
- 2 ts sesamolje
Slik lager du falafel
- Hell av laken på kikertene, skyll i vann og tørk godt
- Kjør i foodprocessor sammen med løk og hvitløk
- Tilsett potetmel og krydder og kjør til alt har samlet seg
- Tilsett friske urter
- Smak til med salt og pepper
- Formes til burgere eller kuler og legges i kjøleskapet
- Stek med litt olje i stekepanne
Slik lager du yoghurtdressing
- Hakk hvitløken
- Bland alt sammen og smak til med salt, pepper og limesaft
Slik lager du syltet rødkål
- Skjær grønnsakene i tynne strimler
- Finhakk chili og ingefær og bland sammen med eddik, sukker og salt i en bolle
- Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell over grønnsakene
- La det stå og trekke i en time
Montering
- Legg på salat og falafel
- Topp med yoghurtdressing og syltet rødkål
Tips: Pynt med koriander på toppen for ekstra "finish" og smak.