Burger crispy chicken med kreolsk mais


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 stk hamburgerbrød potato
  • 5 stk panerte kyllingfileter
  • 5 stk salatblader
  • 250 gram kremet kreolsk mais
  • 250 gram syltede grønnsaker
  • rikelig med tobasco

Dette trenger du til panerte kyllingbryst:

  • 5 stk små kyllingbryst
  • 2 stk egg
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 150 gram brødkrum
  • 1 ss cayennepepper
  • salt og pepper

Dette trenger du til kremet kreolsk mais:

  • 2 stk kokte maiskolber
  • 2 ss kreolsk krydder
  • 1/2 dl fløte
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1 ss smør

Dette trenger du til syltede grønnsaker:

  • 2 stk gulerøtter
  • 150 gram kinakål
  • 4 ss sukker
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 6 ss vann
  • 1/2 rød chili
  • Tabasco

Slik lager du panert kyllingbryst

  1. Skjær kyllingfiletene på langs og krydre med salt og pepper.
  2. Legg opp tre flate tallerkner. En med blanding av hvetemel og cayennepepper, en med lettpisket egg og en siste med brødkrum.
  3. Dypp filetene først i mel, deretter egg og avslutt men panko brødkrum.
  4. Ønskes en ekstra crispy panering kan enn gjenta dette en gang til. Husk da å øke mengden råvarer.
  5. Friteres til gyllen farge.

Slik lager du kremet kreolsk mais:

  1. Finhakk hvitløk og skjær maiskornene av kolben.
  2. Smelt smør og fres hvitløken sammen med kreoslsk krydder.
  3. Tilsett maiskorn og fløte.
  4. La det koke noen minutter.

Slik lager du syltede grønnsaker:

  1. Riv gulerot, finhakk kinakål og rød chili og bland dette i en bolle.
  2. Lag en lake av vann, sukker, eddik og tabasco.
  3. Hell laken over grønnsakene, bland godt, la det marinere i 30 minutter.

Montering

  1. Rist burgerbrødene i en panne
  2. Legg på salatblader på bunnen
  3. Legg på panert kyllingbryst
  4. Topp med kremet mais og tabasco
  5. Legg på burgerbrødet topp
  6. Syltede grønnsaker serveres vedsiden av eller på burgeren

LAST NED SALGSPLAKAT


0,001