Asiatisk inspirert matrett med japansk melkebolle, panert svinekjøtt og kålsalat


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 stk japanske melkeboller
  • 5 små pankopanerte svinekoteletter
  • 100 g kål
  • 150 g tonkatsu-saus
  • 30 g usaltet smør
  • 2 ss dijon sennep

Japanske melkebolle

Tonkatsu-saus

  • 3 ss ketchup
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ss worcestersaus 
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss mirin

Pankopanerte svinekoteletter

  • 5 stk små svinekoteletter
  • 250 g panko
  • 2 ss olje
  • 200 g hvetemel
  • 2 egg

 

Slik lager du tonkatsu-saus:

Bland alle ingrediensene godt sammen 

Slik lager du pankopanerte svinekoteletter:

  1. Fres brødkrum (panko) i litt olje i en varm stekepanne til det blir gyldent 
  2. Sett til avkjøling
  3. Skjær bort beinet fra svinekotelettene og snitt i fettkanten
  4. Ha mel, egg og den avkjølte pankoen på tre ulike tallerkener
  5. Dypp kjøttet i mel, egg og til slutt i den avkjølte pankoen
  6. Brun svinekotelettene på begge sider i en stekepanne og stek ferdig i ovnen på 180 grader i 10 minutter
  7. La kjøttet hvile i romtemperatur like lenge som det ble stekt slik at det blir saftig og godt

Slik monterer du melkebollen:

  1. Tin, hev og stek de japanske melkebollene etter anvisning
  2.  Når melkebollene er avkjølt smøres usaltet smør på bunnen
  3. Smør så på dijon sennep
  4. Finhakk kål og gulrot og legg på bunnen
  5. Ha på litt tonkatsu-saus
  6. Legg på de stekte svinekotelettene
  7. Smør på litt tonkatsu-saus på innsiden av melkebollens topp før toppen legges på
  8. Del melkebollen i to slik at fyllet vises
  9. Server gjerne melkebollen med litt ekstra tonkatsu-saus og kålsalat ved siden av

LAST NED SALGSPLAKAT