Japan har så mye mer mat å tilby enn sushi i ulike varianter. Dette er en ekte sandwichklassiker som alle gjester garantert kommer til å elske. Svineschnitzler med syltede grønnsaker og tradisjonell tonkatsusaus i saftig og god melkebolle. I Japan går retten under navnet Katsu sando.


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 10 japanske melkeboller
  • 10 svineschnitzler
  • 1/4 hodekål
  • 150 gram tonkatsusaus
  • 30 gram usaltet smør
  • 2 ss dijonsennep
  • Syltede grønnsaker

Japanske melkebolle

______________________

Tonkatsusaus

  • 3 ss ketchup
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ss worcestersaus 
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss risvinseddik

Syltede grønnsaker

  • 1/4 hodekkål
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl risvinseddik
  • 3 ss sesamolje

Pankopanerte svinekoteletter

  • 5 stk små svinekoteletter
  • 250 g brødkrum
  • 2 ss olje
  • 200 g hvetemel
  • 2 egg

 

Slik gjør du:

  1. Tin, hev og stek japanske melkebollene etter anvisning
  2.  Når melkebollene er avkjølt smør usaltet smør  og dijonsennep på bunnen
  3. Legg på syltede grønnsaker og schnitzler
  4. Ha på litt tonkatsusaus
  5. Legg på topplokket og server

_____________________________

Slik lager du tonkatsusaus:

Bland ketchup, østerssaus, worcestersaus, brunt sukker, soyasaus, sesamolje og risvinseddik og rør sammen.

Slik lager du syltede grønnsaker:

  1. Kok opp vann, sukker og risvinseddik og avkjøl
  2. Kutt hodekål og gulrøtter i strimler og legg i eddikblandingen og rør inn sesamolje

Slik lager du svineschnitzler:

  1. Fres brødkrum i litt olje i en varm stekepanne til det blir gyllent. Sett til avkjøling
  2. Skjær bort beinet fra svinekotelettene, fjern fettkanten og bank kjøttet flatt før du deler hver kotelett i fire
  3. Fordel 2 sammenvispet egg, 200 gram hvetemel og 200 gram brødkrum på tre tallerkener
  4. Dypp kjøttet i mel, egg og til slutt i brødkrum
  5. Brun svinekotelettene på begge sider i en stekepanne og stek ferdig i ovnen på 180 grader i 3-4 minutter
  6. La kjøttet hvile like lenge som det ble stekt, slik at det blir saftig og godt

Tips! Server gjerne melkebollen med litt ekstra tonkatsusaus og syltede grønnsaker ved siden av.

 

LAST NED SALGSPLAKAT