5 porsjoner

Dette trenger du:  

  • 5 stk naantabrød
  • 20 stk falafler
  • 100 gram yoghurtdressing
  • 80 gram syltet gulrot
  • 5 salatblader
  • Frisk koriander

_______________________

Dette trenger du til yoghurtdressingen:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss honning
  • 1 ss spisscumin
  • 1/4 kinesisk hvitløk
  • 1/4 bunt frisk koriander
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Dette trenger du til falafel

  • 500 gram tørkede kikerter
  • 1 stk løk
  • 1 stk kinesisk hvitløk
  • 2 ts malt spisscumin
  • 1 ss chilifakes
  • 3 ss potetmel
  • 2 ss sriracha saus
  • Saft fra1/2 sitron
  • 1/4 bunt frisk koriander
  • 1/4 bunt frisk persille
  • Salt og pepper

Dette trenger du til syltet gulrot:

  • 3 stk gulrøtter
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl vann
  • 1/4 bunt frisk koriander

 

Slik gjør du:

  1. Tilbered naantabrød etter anvisning 
  2. Smør yoghurtdressing i brødet 
  3. Legg i salat
  4. Del falaflene i to og fordel i brødet (varm gjerne falaflene)
  5. Topp med syltet gulrot og litt frisk koriander

_________________________________

Slik lager du yoghurtdressingen:

  1. Finhakk hvitløk og koriander
  2. Blandes sammen med yoghurt, honning og spisscumin
  3. Smak til med sitronsaft, salt og pepper

Slik lager du falafel

  1. Legg kikertene i vann natten over
  2. Hell av vannet og bland kikertene, løk og hvitløk i en foodprosessor
  3. Tilsett tørkede krydder, friske urter og potetmel 
  4. Bland alt godt sammen 
  5. Smak til med sitronsaft, sriracha saus, salt og pepper
  6. Form små boller og legg på kjøl ca 1 time
  7. Stek bollene i stekepanne med litt olje rett før servering

Slik lager du syltet gulrot

  1. Kok opp sukker, vann og hvitvinseddik og tempereres
  2. Skrell og riv gulrøtter og bland disse i eddikblandingen
  3. Tilsett finhakket frisk koriander