Fransk hotdogbrød fylt med brisket og smeltede oster

Fylt hotdogbrød med brisket og smeltede oster


(10 porsjoner)

  • 10 stk franske hotdog brød
  • 100 g chevré ost
  • 200 g cheddarost, revet
  • 300 g mozzarellaost, revet

 Brisket

  • 1,2 kg oksebryst
  • 1 dl fint salt
  • 1 dl sukker
  • ½ ts pepper

Eddik sennep

  • 1 dl sennep
  • 3 ss eddik
  • ½ ts salt

Sik lager du Brisket

  1. Bland sammen salt, sukker og pepper og gni oksebrystet godt inn.
  2. Sett ovnen på 125 grader.
  3. Beregn ca 5-8 timer for et saftig og mørt resultat. Kjernetemperatur ferdig tilbered skal være 84-88 grader. La kjøttet hvile innpakket i folie eller varmekasse i 1 time før servering.
  4. Alt som drypper av brisketen, kan du helle over i et litermål. Fettet er fantastisk å pensle på rett før servering. Kjøttet som ikke blir spist, pakkes i plastfolie og legges i kjøleskap. Det kan senere varmes i ovn på 90 grader. Spray det med litt vann eller eplejuice, eller sett en langpanne med kokende vann i bunnen av ovnen. Røkt brisket passer godt i chili con carne, taco, enchilada, burrito, pasta bolognese og mye annet.

Slik lager du Eddik sennep

  1. Bland sennep, eddik, salt og rør godt.
  2. La den godgjøre seg på kjøl til den skal brukes.

Montering

  1. Bryt chevréosten i små biter og bland den med de andre ostene som er revet.
  2. Del hotdogbrødet på langs og fyll med osteblandingen. Stek den i ovnen til ostene er smeltet.
  3. Legg på skivet brisket og topp med litt eddiksennep.