2000 sliders til en premiere

Da en dansk vennegjeng åpnet de første Sliders restaurant tilbake i 2011 i København, var målet å selge burgere på en helt ny måte. De la ut på et gastronomisk eventyr med et nytt konsept ingen hadde sett før og de lyktes. Den gang hadde de ikke forventet at Sliders skulle bli en stor hitt for festlige arrangementer som studentfester og mottakelser.

Smaksbomben er en bestselger

Kundene snakker om at de kanskje vil ha en burger, og at de da kanskje vil ha Sliders.

 "Vi er ikke som alle andre, og det er hele grunnideen vår. Vi har ni faste sliders på menyen, hvorav fem også er tilgjengelige i vegetarversjoner, og en tiende kunngjøres hver måned som «Månedens slider». Det er lekeplassen vår – der vi holder på vårt autonome gen og eksperimenterer", sier Christian Boysen, direktør i Sliders.

I stedet for en tradisjonell cheeseburger kan du for eksempel knaske på bestselgeren Triple Truffle Cheese, som er en flammegrillet burger av kvernet oksekjøtt med brie, parmesan, blåmuggost og tre typer stekt sopp.«Det er ikke bare kundenes, men også min egen personlige favoritt. En skikkelig smakseksplosjon», sier Christian Boysen.

Se sliderens meny og fantastiske smakskombinasjoner her.

Potato Slider er det perfekte valget

Hos Sliders legger de ikke skjul på det å lage en annerledes meny krever unike ingredienser og ekstra arbeid.

"Vi bruker mye ressurser på matlaging, sylting og braisering, slik at hver slider er spesiell. Dette gjelder også brødet, som vi har valgt med omhu.

Et godt burgerbrød til en slider må fungere som et godt håndtak - den skal holde på fyllet. Den skal være myk, den skal være luftig, og til slutt må den ikke bli for dominerende i smaken. Potato Slider fra Lantmännen Unibake har disse kriteriene. Før brukte vi brioche, men det var det brødet kundene forventet, og vi ønsker å gi kundene noe annet enn det de forventer.

Potato Slider er en strålende brød som utfyller kjøttjuice, fett og olje veldig bra", sier Christian Boysen.

Catering på Sliders i København

Da mange kunder begynte å spørre om Sliders kunne levere til dåp, utdrikningslag, fredagsbarer og filmpremiere, valgte vi å starte med catering.

"Størrelsen på en slidersbrødene er perfekt for et stående arrangement og med riktig emballasje holder den seg varm og er lett å håndtere. Vår største bestilling var da vi ble spurt om vi kunne levere 2000 sliders til en filmpremiere, og det kunne vi selvfølgelig! Det gjorde det litt ekstra travle, men det var fantastisk», sier Christian Boysen.

Skill deg fra de andre

Hos Sliders har Christian Boysen ett råd som han tror andre kan bruke hvis de vurderer å hoppe ut i noe nytt:

«Uansett hva du gjør, gjør noe de andre ikke gjør! De jeg ser lykkes har et klart konsept og en skikkelig utførelse av det. Og de har massevis av mot.

Faren min lærte meg at ni av ti bekymringer aldri slår til, og at problemer bør løses mens du går. Hvis du stopper opp og dveler ved et problem, blir du forbikjørt på innsiden, så det gjør jeg ikke. Hos Sliders er vi alltid på farten og ser etter nye måter å gjøre ting på.»