Crispy kyllingburger med kimchi


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 stk hamburgerbrød  
  • 5 stk panerte kylling burgere  
  • 250 gram kimchi  
  • 100 gram sriracha majones 
  • 100 gram hoisin saus 
  • 50 gram salat miks 

__________________________

Dette trenger du til panerte kyllingburgere 

  • 5 lårfilet av kylling 
  • 2 dl mel 
  • ½ dl cajun krydder 
  • 2 egg 
  • 3 dl brødkrum 

Dette trenger du til kimchi

  • 1 kinakål 
  • 2 gulrøtter 
  • 29 gram salt 
  • 1 l vann 
  • 20 gram ingefær 
  • 2 kinesisk hvitløk 
  • 2 ss chillipulver 
  • 1 ss sukker 
  • 2 ss fiskesaus 

Dette trenger du til Sriracha majones 

  • 2 dl majones 
  • 3 ss sriracha saus eller mer om en ønsker sterkere 
  • Saften fra 1 lime 
  • Salt og pepper 

Slik gjør du:

  1. Rist burgerbrødet i en varm grillpanne  
  2. Legg på salat, kimchi og sriracha majones 
  3. Legg på fritert kylling burger
  4. Topp med litt ekstra salat før topplokket legges på 

__________________________

Slik lager du panerte kyllingburgere

  1. Bland og legges på hver sin tallerken: bland mel og cajun krydder, pisket egg, brødkrum
  2. Ren skjær og del lårfiletene
  3. Dypp lårfiletene i mel – egg – brødkrum og legg de på brett. 
  4. Stekes eller friteres til gylden  
  5. La de hvile før de servers. 

Slik lager du kimchi 

  1. Kinakålen og gulrot finstrimles og legges i en bolle 
  2. Blandes med sukker og salt, settes i kjøleskap natten over (Minst 2 timer om dårlig tid) 
  3. Skyll grønnsakene i kaldt vann og la det renne av i et dørslag.   
  4. Klem resterende væske ut av grønnsakene, skal ikke moses. 
  5. Finhakk hvitløk og ingefær 
  6. Bland alle ingrediensene sammen og smak til. 

Slik lager du Sriracha majones

  1. Bland majones og sriracha saus 
  2. Smak til med limesaft, salt og pepper