Baguette med biff og blåmuggost

Påsmurt baguette med biff, blåmuggost fersken, balsamicosirup og baconterninger


(5 porsjoner)

  • 5 baguetter 
  • 250 g mørbradbiff
  • 100 g aioli
  • 150 g blåmuggost
  • 100 g bacon terninger
  • 10 stk salatblader
  • Fersken og balsamicosirup

Fersken og balsamicosirup

  • 1 stk rødløk
  • 3 stk fersken
  • 5 ss balsamicoeddik
  • 5 ss ferskpresst appelsinsaft
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss olivenolje

Slik lager du fersken og balasmicosirup:

  1. Varm opp olivenolje og fres finhakket løk i pannen.
  2. Del fersken i terninger og ha det i pannen som freses lett.
  3. Ha i balsamicoeddik, appelsinjuice, brunt sukker og kok opp.
  4. La det stå til sirupen tykner.
  5. Smak til med salt og pepper

Slik fyller du baguetten

  1. Stek kjøttet og la det hvile.
  2. Skjær kjøttet opp i skiver.
  3. Skrå sjær baguettene (ikke helt gjennom) og smør aioli på begge flatene.
  4. Ha i salat, lunt biffkjøtt og blåmuggost.
  5. Topp med sprøstekt bacon, fersken og balsamicosirup.