Smashburger

Smashburger har blitt en populær burger. Du starte med å lage en kjøttbolle av kjøttdig som klemmes flat under steking. Så enkelt og så godt - må bare smakes.


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 burgerbrød 
  • 1500 gram kjøttdeig 
  • 150 gram karamellisert løk 
  • 100 gram majones 
  • 50 gram ketchup 
  • 10 skiver amerikansk ost 
  • Salt og pepper 

__________________________

Dette trenger du til karamellisert løk

  • 3 sjalottløk 
  • 40 gram smør 
  • 1 ss sukker 
  • Saften fra ¼ lime 
  • Salt og pepper 

Slik gjør du:

  1. Tilsett salt og pepper i kjøttdeigen og lag 100 grams runde kjøttboller 
  2. Varm opp pannen med litt olje. 
  3. Legg i kjøttbollene og klem de flate til 1 cm og stekes i 2 minutter før de vendes, og legg på ost.  
  4. Rist burgerbrødene i en varm grillpanne 
  5. Smør majones på burgerbrødets bunn 
  6. Smør ketchup på burgerbrødets topp 
  7. Legg på smashburgerne  
  8. Toppes med karamellisert løk, før topplokket legges på  

__________________________

Slik lager du karamellisert løk

  1. Finhakk løken 
  2. Smelt smøret i en varm kjele og ha i løk  
  3. Tilsett limesaft og sukker  
  4. La det småkoke og rør med jevne mellomrom i ca 30 minutter 
  5. Smak til med salt og pepper 

 

LAST NED SALGSPLAKAT