Banh-mi

 

Dette er ekte vietnamesisk gatemat som ikke skuffer noen. Denne smaksrike retten kan også lages som vegetar ved å bytte ut kjøttet med tofu. Vår variant er laget av kylling, syltede grønnsaker, chili, sriracha, koriander, majones og hoisinsaus.


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 stk Sub sandwich lys 
  • 400 gram strimlet kyllingkjøtt 
  • 200 gram lime marinerte grønnsaker 
  • 80 gram srirachamajones med koriander
  • 50 gram hoisinsaus 
  • 20 gram ristede sesamfrø 
  • ½ rød chili 
  • ¼ bunt frisk koriander

__________________________

Dette trenger du til srirachamajones med koriander

  • 2 dl majones 
  • 3 ss srirachasaus
  • Saften fra 1 lime 
  • ¼ bunt frisk koriander
  • Salt og pepper 

Dette trenger du til limemarinerte grønnsaker

  • 2 blader grønnkål 
  • 1 gulrot 
  • ¼ hodekål 
  • ¼ rødkål 
  • ¼ bunt frisk koriander
  • Saften fra 10 lime 
  • Like mye sukker som lime saft 

Slik gjør du

  1. Stek strimlet kyllingkjøtt
  2. Smør srirachamajones på begge flatene i suben
  3. Legg i limemarinerte grønnsaker og kyllingkjøtt
  4. Ha på finskåret chili og frisk koriander
  5. Topp med hoisinsaus, litt srirachamajones og ristede sesamfrø

__________________________

Slik lager du srirachamajones med koriander

  1. Bland majones og srirachasaus
  2. Finhakk koriander og rør inn i majonesen
  3. Smak til med limesaft, salt og pepper

Slik lager du limemarinerte grønnsaker

  1. Skjær grønnkål, gulrot, hodekål og rødkål i strimler
  2. Del 10 lime i to og klem ut saften i en bolle. For å få med mest mulig saft, rull limen mot en hard flate før den deles.
  3. Tilsett like mye sukker som limesaft, kok opp og avkjøl
  4. Hell limesaften over grønnsakene
  5. Finhakk koriander og bland med grønnsakene

 

LAST NED SALGSPLAKAT