5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 10 skiver gresskarbrød
  • 100 gram peanøttsaus
  • 200 gram syltet rødkålsalat
  • 100 gram agurk i tykke skiver

__________________________

Dette trenger du til peanøttsaus

  • 2 dl kokosmelk
  • 250 gram 100% peanøttsmør
  • 2 ss sriracha saus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss ketchup manis
  • 1 ss tamarindsaus
  • ¼ kinesisk hvitløk
  • ¼ rød chili
  • ¼ bunt frisk koriander
  • Saft fra ½ lime

Dette trenger du til syltet rødkålsalat

  • 1 rødkål
  • ½ agurk
  • 1 dl brinbebær- eller rødvinseddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje

Slik gjør du:

  1. Skjær 10 skiver av brødet og rist de i en tørr panne. Dersom du ønsker mer smak kan du ha i litt olje med et fedd hvitløk.
  2. Legg på peanøttsaus, rødkålsalat, agurkskiver og frisk koriander.
  3. Avslutt med en brødskive på toppen 

__________________________

Slik lager du peanøttsaus

Bland alle ingrediensene godt sammen

Slik lager du syltet rødkålsalat

  1. Skjær rødkål og agurk i tynne strimler
  2. Finhakk chili og ingefær
  3. Bland rødkål, agurk, chili, ingefær, eddik, sukker og litt salt i en kjele og kok opp
  4. Tilsett soyasaus og sesamolje
  5. La dette stå å trekke en times tid