5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 stk hamburgerbrød potato
  • 5 stk rødbetburgere
  • 2 stk avokado
  • 5 stk salatblader
  • 300 gram gulrotpuré
  • 100 g potetchips
  • 100 g vegan majones

Dette trenger du til rødbetburger:

  • 500 gram rødbeter
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl kokosmelk
  • 2 dl kokt couscous
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss potetmel

Dette trenger du til gulrotpuré:

  • 8 stk gulrøtter
  • 2 dl appelsinjuice
  • 3 fedd hvitløk
  • revet skal fra 1/4 appelsin
  • 1/2 rød chili
  • salt og pepper

Slik lager du rødbetburger

  1. Skrell og rens rødbetene og legg de i en ildfast form.
  2. Bland sammen balsamico, olivenolje, sjalottløk og hvitløk.
  3. Hell blandingen over rødbetene
  4. Bakes i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter.
  5. Avkjøl rødbetene og kjør de i en foodprosessor sammen med potetmel.
  6. Deretter tilsettes kokt couscous, spisskummin og kokosmelk.
  7. Form rødbetfarsen til 5 like store burgere.
  8. Stekes i panne med rapsoljetil de er gylne.

Slik lager du gulrotpuré:

  1. Rens gulrøttene og kok de møre i appelsinjuice.
  2. Brenn hvitløksfeddene i ovnen med litt olivenolje på 200 grader i ca 30 minutter.
  3. Kjør gulrøtter, hvitløk, chili og appelsinskall i en foodprosessor til det blir en glatt masse.
  4. Smak til med salt og pepper.

Kan serveres både varm og kald

Montering

  1. Rist burgerbrødene i en panne
  2. Smør vegan majones på burgerbrødets bunn
  3. Legg på salatblad
  4. Legg på rødbetburger
  5. Topp med gulrotpure, skivet avocado og chips
  6. Legg på burgerbrødet topp

LAST NED SALGSPLAKAT