Fylt brød med urter, ost og skinke

Fylt brød med urter, ost og skinke. perfekt å bruke reste brød. Lag et helt måltid ved å fylle et brød med urter, skinke, smeltet ost.
Delikat og innbydende, lett å forberede. Utmerket å bruke brød som har blitt til overs etter dagens servering


(10 porsjoner)

  • 1 brød - bruk gjerne brød fra dagen før
  • 100g smør
  • Fersk rosmarin
  • 200g skinke 
  • 200g revet ost  
  • limeskall
  • sesongens urter

Slik lager du fylt brød

  1. Ta romtemperert smør og tilsett litt limeskall og hakket rosmarin.
  2. Skjær spor i brødet etter ønsket mønster. Pass på å ikke skjære helt gjennom. Putt rosmarinsmør, skinke og ost i de kuttene. Dryss eventuelt over med litt ekstra urter.
  3. Stek brødet i 15 minutter ved 190 grader i en forvarmet ovn.
  4. Server umiddelbart sammen med en god salat.

Tips:
Brødet kan også gjøres til et "trekk fra hverandre-brød" ved å kutte helt ned til bunnen av brødet både på langs og tvers. Du får da firkanter i stedet for skiver, som er lette å dra fra hverandre.

Kutt brødet på langs og på tvers med ca 2 cm mellomrom. Legg brødet på et bakeplate med folie. Legg fyllet mellom bitene. Brett folien rundt brødet og stek på 190 grader i ca. 15 minutter. Åpne deretter folien og la brødet få ytterligere ca. 10 minutter i ovnen.

Tips: 
Smør brødet med pizzasaus istedenfor smørblandingen.