Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Denne tradisjonsrike sandwichen fra Peru har sin opprinnelse fra da den søramerikanske nasjonen var en spansk koloni. Et deilig rundstykke med bayonneskinke, salsa criolla og aji Amarillo-majones.
Dette trenger du:
- 5 rundstykker
- 250 gram bayonneskinke i tykke sskiver
- 100 gram criolla-salsa
- 50 gram aji amarillo majones
- 5 salatblader
__________________________
Dette trenger du til criolla-salsa
- 2 små rødløk
- 1 aji amarillo chili (kan ogoså bruke paprika eller jalapenos)
- 1/4 bunt frisk koriander
- Saft fra 2 lime
- Skall fra 1/2 lime
Dette trenger du til aji amarillo-saus
- 100 gram fetaost eller ricottaost
- 1 vårløk
- 2 ss aji paste
- 1 ss ketchup
- saft fra 1 lime
- salt og pepper
Slik gjør du
- Del rundstykkene i to
- Legg på salat
- Sprøyt på noen striper med aji amarillo saus
- Legg på tykke skiver med bayonneskinke på rundstykkene
- Ta på criolla-salsa
- Sprøyt på ekstra striper med aji amarillo-saus
- Legg på rundstykkets topp og server
__________________________
Slik lager du criollaa-salsa
- Skjær rødløk i skiver og legg løkskivene i isvann med litt salt i minimum 10 minutter
- La løken renne godt av seg
- Fjern frøene fra aji amarillo chilien og kutt i tynne strimler
- Finhakk frisk koriander
- Klem ut saft fra 2 lime
- Riv skallet fra 1/2 lime
- Bland alt i en bolle og la det trekke i minst en time
Slik lager du Aji amarillo-saus
Bland finhakket vårløk, fetaost (eller ricottaost), aji paste, ketchup, limesaft, salt og pepper.
Tilsett eventuelt 1 dl majones for å ”fornorske” retten.