Brytebrød med omelett og bacon


10 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 10 rundstykker fra brytebrød halvgrov
  • 500 gram omelett 
  • 200 gram revet alpeost 
  • 100 gram aspargestopper 
  • 100 gram baconterninger
  • 50 gram småtomat  
  • 10 egg 
  • ½ dl fløte 
  • Rapsolje 
  • Salt og pepper 

__________________________

Dette trenger du til eggesalat

  • 10 egg 
  • ½ dl seterrømme 
  • ½ dl majones 
  • Saften fra ½ sitron 
  • Skallet fra ½ sitron 
  • 10 dråper hot sauce 
  • ¼ bunt gressløk 
  • ½ rødløk 
  • 1 ts dijon sennep 

Slik gjør du: 

  1. Tilbered brød etter anvisning 
  2. Visp sammen egg og fløte 
  3. Stek baconterningene, legg i grønnsakene mot slutten av steketiden, og ha i revet alpeost, salt og pepper 
  4. Tilsett eggeblandingen sammen med grønnsakene og stek videre
  5. Topp med revet ost på omeletten
  6. Server omeletten med brytebrød med smør og salat ved siden av