Blings med fennikelsalat og pico de gallo (tomatsalsa)


Dette trenger du:

  • 5 stk brødskiver
  • 200 gram fennikelsalat
  • 200 gram Pico de gallo
  • 100 gram vegansk chilimajones
  • 10 stk salatblader

__________________________

Dette trenger du til fennikelsalat

  • 250 gram fennikel
  • 1 liten stiron
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,15 dl solsikkeolje
  • 0,15 dl valnøttolje
  • Litt sitronskall
  • grovkvernet pepper

Dette trenger du til Pico de gallo

  • 1 løk
  • 1/2 grønn chili
  • 10 skiver jalapenos
  • 4 tomater
  • 1/4 bunt frisk koriander
  • 1/4 bunt frisk blandpersille
  • saft fra 1/2 lime

Dette trenger du til vegansk chilimajones

  • 2 dl kokosmelk 
  • 2 dl rapsolje 
  • 1 ts sennep 
  • 1 ss hvitvinseddik
  • ½  kinesisk hvitløk 
  • 2 ss sriracha saus
  • saft fra 1/2 lime
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Smelt litt smør i en grillpanne og stek brødkivene til de er gylne
  2. Legg på Pico de gallo og fennikelsalat
  3. Sprøyt over noen striper med vegansk chili majones
  4. Avslutt med revet salatblader

___________________________

Slik lager du fennikelsalat

  1. Rens fennikelen og riv av små duskene og hakk disse
  2. Finsnitt fennikel og legg i en bolle og tilsett resten av ingrediensene og bland godt
  3. Tilslutt tilsett rikelig med grovkevernet pepper

Slik lager du Pico de gallo

  1. Finhakk tomater, jalapenos, chili, løk og koriander
  2. Bland alt i en bolle og smakt til med limesaft, salt og pepper

Slik lager du vegansk chilimajones

  1. Kokosmelk, hvitvinseddik, sennep og hvitløk puttes i en høy beholder og blandes med stavikser
  2. Spe med olje samtidig som du kjører stavmikseren til det blir en jevn og fin majones
  3. Smak til med sriracha saus, salt, pepper og limesaft