Reinsdyrtartar

 

Vi ga vår fagsjef og kokk, Jørn, i oppgave å skape en ny norsk klassiker.
Her er resultatet. Laget med en av Norges mest unike råvarer, nemlig
reinsdyrkjøtt. Kombinert med røkt eggeplomme, steinsopp og Snøfrisk-krem
med litt tyttebær, må dette være mat på sitt beste fra norsk skog og villmark.


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • Landbrød fribakt
  • 500 gram reinsdyrtarter
  • 100 gram snøfrisk krem med tyttebær
  • 5 gram steinsopp-pulver
  • 5 røkte eggeplommer
  • 10 salatblader
  • Timian
  • Smør

__________________________

Dette trenger du til reinsdyrtartar

  • 500 gram ytrefilet av reinsdyr 
  • 1 sjarlottløk 
  • 10 einebær 
  • 10 ristede hasselnøtter 
  • 5 skiver sylteagurk 
  • 1/4 bunt timian 
  • Salt og pepper 

Dette trenger du til snøfrisk-krem

  • 200 gram snøfrisk
  • 50 gram tyttebær 
  • 1 dl seterrømme 
  • Salt og pepper 

Slik gjør du:

  1. 5 brødskiver stekes gylne i en panne med smeltet smør og litt timian
  2. Fordel Snøfrisk-krem på de 5 skivene
  3. Legg på salat og tartarblandingen
  4. Strø over steinsoppulver
  5. Skill 5 egg og røyk eggeplommene under en bolle ved å bruk en røykpistol
  6. Topp med litt frisk timian og ekstra Snøfrisk-krem

___________________________

Slik lager du reinsdyrtartar

  1. Stek reinsdyrkjøtt raskt på hver side slik at det får en fin stekeskorpe
  2. Finhakk kjøttet etter steking
  3. Kok opp vann og kok einebærene i 5-10 sekunder. Gjenta 3 ganger og bytt vann mellom hver gang.
  4. Når bærene er avkjølt knuses de i morter
  5. Rist hasselnøtter i en varm stekepanne
  6. Finhakk de ristede hasselnøttene
  7. Finhakk sjalottløk, sylteagurk og frisk timian
  8. Bland alle ingrediensene sammen med kjøttet
  9. Smak til med salt og pepper

Slik lager du snøfrisk-krem

  1. Seterrømme og Snøfrisk piskes til krem
  2. Løft inn tyttebær
  3. Smak til med salt og pepper

LAST NED SALGSPLAKAT