Ndambe-baguette

 

Street food er i vinden og her er en svært populær og smaksrik variant som selges på nesten alle gatehjørner i Dakar. Spicy sortøyebønnestuing med biffkjøtt i en sprø og saftig baguette.


5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 baguetter
  • 750 gram spicy sortøyebønnestuing med biffkjøtt
  • Frisk bladpersille

__________________________

Dette trenger du til sortøyebønnestuing

  • 500 gram mørbrødbiff
  • 1 liter oksekraft
  • 2 stk løk
  • 1 stk kinesisk hvitløk
  • 3 dl sortøyebønner
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss selimpepper (evt hel sort pepper)
  • 3 ss chilipulver
  • Salt

Slik gjør du:

  1. Skjær baguetten nesten helt gjennom fra siden
  2. Smør på den varme stuingen
  3. Pynt med finhakket bladpersille og chilipulver

__________________________

Slik lager du sortøyebønnestuing:

  1. Skyll sortøyebønner og la de ligge i vann over natten
  2. Kok bønnene som angitt på posen
  3. Skjær mørbradbiff i biter og stek dem raskt på hver side slik at de får en fin stekeskorpe
  4. Tilsett oksekraft og la det småkoke i 20 minutter
  5. Finhakk løk og fres i en panne, og tilsett tomatpuré og svi av
  6. Hell løkblandingen i kjelen sammen med mørbraden og la det småkoke i cirka 30 minutter
  7. Tilsett mer kraft om behov og hvitvinseddik, finhakket kinesisk hvitløk og sortøyebønnene
  8. Rist hele selimpepper (evt hel sort pepper) i en tørr panne. Knus disse lett i en morter slik at frøene slipper belgen. Plukk ut belgen og knus deretter de små frøene helt.
  9. Rør inn 3 ss chilipulver, salt og selimpepper
  10. La det småkoke i ytterligere 45 minutter under omrøring til det blir en stuing