Spicy asian burger

Her har vi toppet et burgerbrød med hvite og svarte sesamfrø for å få frem den "asiatisk stilen " på retten. «Den asiatiske burgeren» bidrar med fett og karamellisert smak, mens de andre elementene gir opplevelsen av en dumpling i burgeren.


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 5 hamburgerbrød
  • 5 burgere
  • 100 gram Koiansk chilimajones
  • 100 gram syltet lilla reddik (kinesisk)
  • Shisoblader
  • Brønnkarse

__________________________

Dette trenger du til burgeren

  • 600 gram kjøttdeig
  • 25 gram revet ingefær
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket vårløk
  • 1 stk rød chili

Dette trenger du til koreansk chilimajones

  • 200 gram majones
  • 2-3 ss gochujang chilipasta

Dette trenger du til syltet lilla reddik

  • 1 dl vann
  • 1 dl risvineddik
  • 100 gram honning
  • 1 ts gurkemeie

Slik gjør du:

  1. Rist burgerbrødet i en panne
  2. Smør koreansk chilimajones på bunnen
  3. Legg på burger deretter syltet redik
  4. Topp burgeren med shisoblader og brønnkarse

__________________________

Slik lager burgeren

  1. Bland alle ingrediensene godt sammen og form 5 stk burgere av massen
  2. Stek burgerne i en panne

Slik lager du koreansk chilimajones

  1. Bland majonesen og gochujang chilipasta godt sammen

Slik lager du syltet lilla reddik

  1. Skjær reddiken i skiver (helst på en mandolin i tynne skiver)
  2. Bland risvinseddik, vann, honning og gurkemeie og kok opp
  3. Hell den kokende blandingen over reddiken. La stå å trekke noen timer.