Grillet surdeigsblings

På denne oppskriften kan du bruke det brødet du har. Surdeigsbrød hever smaksopplevelsen, men kan fint bruke restebrød fra dagen før.


Dette trenger du:

10 skiver surdeigsbrød eller annet brød

  • 10 stk ferske egg
  • 200g bladspinat
  • 1 ts finhakket fersk hvitløk
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 10 bakte tomater
  • 100 g fetaost

Slik gjør du:

Stek skivene med brød i en panne eller i ovn med litt olivenolje for å få en sprø overflat. Fres spinaten lett i pannen med olivenolje, hviløk, salt og pepper. Fordel deretter spinaten på skivene. Pynt med bakte tomater delt i båter, og fordel hakket fetaost over blingsen. Legg på et posjert egg rett før servering.

Tips!

Bruk ferske egg da eggehviten på eldre egg har en tendens til å spre seg under koking, samt ha i ca 2 ss eddik pr 1,5 liter vann. Vannet skal ikke koke men holde ca 60-70 grader når du har i eggene. Husk å fjerne stilken i spinatbladene. Og rist de raskt i varm panne for å beholde den friske grønne fargen.