Fransk hotdogbrød med bratwurst og surkål

Fransk hotdogbrød med bratwurst, surkål, sennepsmajones og tomatdressing


(10 porsjoner)

  • 10 stk Franske hotdogbrød
  • 10 stk Wienerpølse eller bratwurst av god kvalitet
  • 300 g Tomatdressing
  • 150 g Sennepsmajones
  • 800 g Surkål

 Tomatdressing

  • 3 gode plomme tomater
  • ½ stk rød chili
  • 1 liten sjarlottløk
  • 1 ss sukker
  • Saften fra 1 stk lime
  • 2 ss olivenolje
  • 3 dråper tabasco
  • salt og pepper

Majones

  • 2 eggeplommer fra frittgående høner
  • 1 ts god sennep
  • 3 dl rapsolje
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • Salt og pepper

Sennepsmajones

  • 75 g majones
  • 75 g sennep

Surkål

  • 750 g kål
  • 2 ½ dl god kraft
  • 2 ss eddik
  • 2 ts karve
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • salt og pepper

Slik lager du tomatdressing

  1. Del tomatene og ta ut innmaten og legg til side.
  2. Skjær kjøttet i terninger, finhakk chilli og løk og ha på olivenolje, limesaft, sukker og tabasco.
  3. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Slik lager du majones

  1. Visp sammen eggeplommene med sennep og tilsett oljen litt om gangen.
  2. Visp til du har ønsket majonesstruktur.
  3. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Slik lager du surkål

  1. Grov hakk kålen og ha den i en kjele med salt og karve.
  2. Hell kraften over og la det trekke under lokk i ca. 40. minutter.
  3. Smak til med eddik, sukker og evt. mer salt og litt pepper.

Montering

  1. Rist brødet og skjær opp det franske hotdogbrødet på langs.
  2. Trekk wienerpølsen i en god buljong, eller stek bratwursten
  3. Legg pølsen i brødet og legg på surkål.
  4. Topp med tomatdressingen og sennepsmajonesen.