Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Fransk hotdogbrød med bratwurst og surkål
Fransk hotdogbrød med bratwurst, surkål, sennepsmajones og tomatdressing
(10 porsjoner)
- 10 stk Franske hotdogbrød
- 10 stk Wienerpølse eller bratwurst av god kvalitet
- 300 g Tomatdressing
- 150 g Sennepsmajones
- 800 g Surkål
Tomatdressing
- 3 gode plomme tomater
- ½ stk rød chili
- 1 liten sjarlottløk
- 1 ss sukker
- Saften fra 1 stk lime
- 2 ss olivenolje
- 3 dråper tabasco
- salt og pepper
Majones
- 2 eggeplommer fra frittgående høner
- 1 ts god sennep
- 3 dl rapsolje
- 1 ss ferskpresset sitronsaft
- Salt og pepper
Sennepsmajones
- 75 g majones
- 75 g sennep
Surkål
- 750 g kål
- 2 ½ dl god kraft
- 2 ss eddik
- 2 ts karve
- 2 ss sukker
- 2 ts salt
- salt og pepper
Slik lager du tomatdressing
- Del tomatene og ta ut innmaten og legg til side.
- Skjær kjøttet i terninger, finhakk chilli og løk og ha på olivenolje, limesaft, sukker og tabasco.
- Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.
Slik lager du majones
- Visp sammen eggeplommene med sennep og tilsett oljen litt om gangen.
- Visp til du har ønsket majonesstruktur.
- Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Slik lager du surkål
- Grov hakk kålen og ha den i en kjele med salt og karve.
- Hell kraften over og la det trekke under lokk i ca. 40. minutter.
- Smak til med eddik, sukker og evt. mer salt og litt pepper.
Montering
- Rist brødet og skjær opp det franske hotdogbrødet på langs.
- Trekk wienerpølsen i en god buljong, eller stek bratwursten
- Legg pølsen i brødet og legg på surkål.
- Topp med tomatdressingen og sennepsmajonesen.