Gilgeori-toast

 

Denne toasten har raskt blitt en Instagram-favoritt og ikke uten grunn! Gilgeori betyr gatemat på koreansk og denne toasten inneholder omelett Korean style, Monterey Jack-ost og gochujang-majones.


5 porsjoner

Dette trenger du:

__________________________

Dette trenger du til koreansk omelett

  • 1/2 hodekål
  • 1 liten løk
  • 2 vårløk
  • 3 gulrøtter
  • 3 egg
  • 1 ss gochugaru chili pulver
  • Smør
  • Salt og pepper

Dette trenger du til gochujang-majones

  • 1 dl majones
  • 1 ss gochujang paste (kan også erstattes med sterk ketchup)

Slik gjør du 

  1. Smelt smør i en panne og stek 5 brødskiver på begge sider til de er gylne
  2. Strø litt sukker på skivene
  3. Fordel 5 skiver Montery Jack-ost på hver toast
  4. Ha på gochujang-majones
  5. Legg på en bit omelett
  6. Legg en skive Montery Jack-ost til på toasten
  7. Avslutt med en brødskive på toppen
  8. Stek i pannen med litt smør og del hver toast i to for to porsjoner

__________________________

Slik lager du koreansk omelett

  1. Finsnitt hodekål, liten løk og vårløk
  2. Riv gulrøtter
  3. Bland alt i en bolle
  4. Pisk sammen egg, salt, pepper og gochugaru chili pulver og hell dette over grønnsakene
  5. Smelt smør i en panne og stek omeletten til den er gyllen på begge sider. Stek gjerne i samme form som brødskivene.

Slik lager du Gochujang-majones

Bland sammen majones og gochujang paste. 

 

LAST NED SALGSPLAKAT