Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Paprikagrillet hotdogbrød med pølse
Deilig paprikagrillet fransk hotdogbrød med pølse.
(10 porsjoner)
- 10 stk franske hotdogbrød
- 10 stk grillede smaks- og kjøttrike pølser
- 1 dl rapsolje
- 1 ts paprika krydder
Persillepesto:
- 1 liten bunt bladpersille
- 1 liten neve frisk basilikum
- 3 fedd hvitløk
- 100 g hasselnøtter
- ½ dl olivenolje
- ½ dl rapsolje
- 50 g parmesan
- Salt og pepper
- Ferskpresset sitronsaft fra ¼ sitron
Majones
- 2 eggeplommer fra frittgående høner
- 1 ts god sennep
- 3 dl rapsolje
- 1 ss ferskpresset sitronsaft
- Salt og pepper
Slik lager du Persillepesto:
- Skyll og tørk persillebladene samt basilikum.
- Skrell hvitløken og bland sammen med persille, basilikum, hasselnøtter og parmesan i en food prosessor/stavmikser, spe med oljen.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Slik lager du majones:
- Visp sammen eggeplommene med sennep og tilsett oljen litt om gangen.
- Visp til du har ønsket majonesstruktur.
- Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Montering
- Rør paprikakrydderet godt inn i rapsoljen og pensle brødene med paprikaoljen, og varm hotdogbrødene i en grillpanne eller i en pressgrill.
- Stek pølsene i en grillpanne eller liknende.
- Fordel persillepestoen og majonesen jevnt i hullet i brødet og avslutt med pølsen.
- Klem hotdogbrødet og pølsen i pressgrill, slik at sausen fordeler seg utover i produktet.