Paprikagrillet hotdogbrød med pølse

Deilig paprikagrillet fransk hotdogbrød med pølse.


10 porsjoner

Dette trenger du

  • 10 stk franske hotdogbrød
  • 10 stk grillede smaks- og kjøttrike pølser
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts paprika krydder
  • Persillepesto
  • Majones

__________________________

 Dette trenger du til persillepesto:

  • 1 liten bunt bladpersille
  • 1 liten neve frisk basilikum
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g hasselnøtter
  • ½ dl olivenolje
  • ½ dl rapsolje
  • 50 g parmesan
  • Salt og pepper
  • Ferskpresset sitronsaft fra ¼ sitron

Dette trenger du til majones

  • 2 eggeplommer fra frittgående høner
  • 1 ts god sennep
  • 3 dl rapsolje
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland rapsolje og paprikakrydder god sammen og pensle brødene med paprikaoljen
  2. Varm hotdogbrødene i en grillpanne eller i en pressgrill.
  3. Stek pølsene i en grillpanne eller liknende.
  4. Fordel persillepestoen og majonesen jevnt i hullet i brødet og avslutt med pølsen.
  5. Klem hotdogbrødet og pølsen i pressgrill, slik at sausen fordeler seg utover i produktet.

_____________________________

Slik lager du Persillepesto:

  1. Skyll og tørk persillebladene samt basilikum.
  2. Skrell hvitløken og bland sammen med persille, basilikum, hasselnøtter og parmesan i en food prosessor/stavmikser, spe med oljen.
  3. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

 Slik lager du majones:

  1. Visp sammen eggeplommene med sennep og tilsett oljen litt om gangen.
  2. Visp til du har ønsket majonesstruktur.
  3. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.