Paprikagrillet hotdogbrød med pølse

Deilig paprikagrillet fransk hotdogbrød med pølse.


(10 porsjoner)

  • 10 stk franske hotdogbrød
  • 10 stk grillede smaks- og kjøttrike pølser
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts paprika krydder

 Persillepesto:

  • 1 liten bunt bladpersille
  • 1 liten neve frisk basilikum
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g hasselnøtter
  • ½ dl olivenolje
  • ½ dl rapsolje
  • 50 g parmesan
  • Salt og pepper
  • Ferskpresset sitronsaft fra ¼ sitron

Majones

  • 2 eggeplommer fra frittgående høner
  • 1 ts god sennep
  • 3 dl rapsolje
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik lager du Persillepesto:

  1. Skyll og tørk persillebladene samt basilikum.
  2. Skrell hvitløken og bland sammen med persille, basilikum, hasselnøtter og parmesan i en food prosessor/stavmikser, spe med oljen.
  3. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

 Slik lager du majones:

  1. Visp sammen eggeplommene med sennep og tilsett oljen litt om gangen.
  2. Visp til du har ønsket majonesstruktur.
  3. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Montering

  1. Rør paprikakrydderet godt inn i rapsoljen og pensle brødene med paprikaoljen, og varm hotdogbrødene i en grillpanne eller i en pressgrill.
  2. Stek pølsene i en grillpanne eller liknende.
  3. Fordel persillepestoen og majonesen jevnt i hullet i brødet og avslutt med pølsen.
  4. Klem hotdogbrødet og pølsen i pressgrill, slik at sausen fordeler seg utover i produktet.