Num pang

 

Her er enda en favoritt fra Asia fylt med gode smaker og ulike teksturer. En sprø baguette med pepper- og honningglasert kylling med syltede grønnsaker og vårløk er en sikker vinner.


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 baguette rustikk durum 
  • 400 gram pepper- og honningmarinert kylling 
  • 100 gram syltede grønnsaker
  • 60 gram agurk i lange skiver 
  • 50 gram vårløk 

__________________________

Dette trenger du til pepper- og honningmarinade

  • 1 dl soyasaus 
  • ½ dl honning 
  • ¼ dl hvitvinseddik 
  • 2 ss brunt sukker 
  • 20 gram ingefær 
  • 3 ss sort pepper 

Dette trenger du til syltede grønnsaker

  • 200 gram gulrot 
  • 200 gram rettich 
  • 1 dl vann 
  • 1 dl hvitvinseddik 
  • 1 dl sukker 

Slik gjør du

  1. Mariner 400 gram kylling med halvparten av pepper- og honningmarinaden. La den ligge i marinaden i minimum 30 minutter og tørk godt av.
  2. Stek kyllingen og pensle deretter på resten av marinaden
  3. Skjær baguetten nesten helt gjennom fra siden
  4. Legg i syltede grønnsaker
  5. Skjær kyllingen i skiver og legg i baguettene
  6. Ha litt ekstra marinade over kyllingen
  7. Legg på noen lange skiver med agurk
  8. Topp med finhakket vårløk

__________________________

Slik lager du pepper- og honningmarinade

  1. Bland sammen soyasaus, honning, hvitvinseddik, finhakket ingefær og brunt sukker i en kjele og kok opp. La det småkoke til det er redusert til cirka halvparten.
  2. Rist 3 ss pepperkorn i en varm stekepanne og knus i en morter
  3. Smak til med ristet pepper
  4. Trekk til siden og avkjøl

Slik lager du syltede grønnsaker

  1. Bland vann, hvitvinseddik og sukker, gi det et oppkok og avkjøl
  2. Skrell gulrot og rettich og ha dette i laken

 

LAST NED SALGSPLAKAT