Sandwich med gulrotpure

Vegansk pålegg - gulrotpure med chili og soya- og honningmarienet fennikel.

Utmerket vegansk alternativ på lunsjmenyen.


5 porsjoner

Dette trenger du: 

  • 10 skiver Fribakt landbrød
  • 350 gram Soya- og honningmarinert fennikel 
  • 300 gram gulrotpure med chili 

__________________________

Dette trenger du til soya- og honningmarinert fennikel

  • 2 stk fennikel 
  • 1 dl soyasaus 
  • 1 dl honning 
  • ½ kinesisk hvitløk 
  • 1 ss srirachasaus 
  • 1/4 bunt koriander 
  • Rapsolje 

Dette trenger du til gulrotpure med chili

  • 5 gulrøtter  
  • ½ rød chili  
  • 50 gram smør
  • 1/4 bunt koriander 
  • Salt og pepper 

Slik gjør du:

  1. Rist brødskivene i en stekpanne
  2. Fordel gulrotpure utover brødskivene
  3. Legg på marinert fennikel 
  4. Avslutt ved å legge på en brødskive til på toppen

__________________________

Slik lager du soya- og honningmarinert fennikel

  1. Vask og rens fennikel og skjær den deretter i skiver
  2. Stek fennikelskivene i litt olje 
  3. Bland sammen honning, soya, srirachasaus, hvitløk og koriander som helles over fennikelskivene
  4. Avkjøles

Slik lager du gulrotpure med chili

  1. Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter og kok de møre  
  2. Hell av vann og fres gulrøttene i kjelen til de er tørre
  3. Mos gulrøttene og rør inn smør
  4. Finhakket chili og koriander og rør dette inn i gulrotmosen
  5. Smak til med salt og pepper