Frøhorn med avokado og mayak egg

Mayak egg er koreansk inspirert og bevis på at enkle ingredienser kan skape noe virkelig uforglemmelig. Bløtkokte smilende egg marinert i en smakfull søt soyamarinade. Smør most avokado på hornet og topp med mayak egg så har du hen fullverdig rett som garantert vil bli en favoritt hos dine kunder.


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 Frøhorn (EPD 6722912)
  • 10 maya egg
  • 300 gram smashed avokado
  • pepper

__________________________

Dette trenger du til maya egg

  • 10 stk egg
  • 2,5 dl soyasaus
  • 0,5 dl sesamolje
  • 1 dl vann
  • 1 dl honning
  • 25 gram rød chili
  • 15 gram fritert hvitløk
  • 100 gram vårløk
  • 10 ss mirin
  • 5 ss hvite sesamfrø

Dette treger du til smashed avokado:

  • 265 gram avokado
  • 15 gram rød chili
  • 15 gram kinesisk hvitløk
  • 5 ss limesaft
  • salt og pepper

90 minutter - enkel

Slik gjør du

  1. Tilbered frøhorn etter anvisning på kartong
  2. Del hornet i to og legg på et godt lag med smashed avokado
  3.  Del mayak eggene i to og legg på
  4. Ha på litt nykvernet pepper

__________________________

Slik lager du mayak egg

  1. Kok eggene i 7-8 minutter til de er smilende
  2. Legg eggene i isvann for å stoppe kokeprosessen, eggene skrelles når de av avkjølt
  3. Bland så soyasaus og resten av ingrediensene i en bolle
  4. Legg eggene i blandingen og la de ligge i marinaden minimum 2 timer, gjerne natten over hvis mulig

Tips! Har du ikke mulighet til å lage marinaden kan du fint bruke en ferdig asiatisk dressing.

Slik lager du smashed avokado:

  1. Skrell og mos avokadoen
  2. Finhakk chili og hvitløk som blandes inn i avokadomassen
  3. Smak til med salt, pepper og limesaft

Tips! Her kan du bruke ferdig guacamole