Chop cheese sandwich

Chopped cheese, også kjent som chop cheese, er en type sandwich som stammer fra New York City. Den finnes på små serveringssteder (bodegas) over hele Manhattan, Brooklyn, Bronx og Queens. Den tilberedes på en grill med kjøttdeig, løk, adobo eller andre krydder og ost – alt hakkes sammen på grillen mens kjøttet og løken stekes og osten smelter. Den serveres ofte med salat, tomater og dressinger i en baguette.


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 10 skiver Steinovnsbakt brød 
  • 500 gram chop cheese
  • 100 gram spicy majones
  • 50 gram ketchup
  • 40 gram isbergsalat
  • 10 skiver bifftomat

__________________________

Dette trenger du til spicy majones

  • 125 gram majones
  • 20 gram crystal hot saus
  • 5 gram worchestershire saus
  • 5 gram honning
  • salt og pepper

Dette trenger du til chop cheese

  • 500 gram kjøttdeg med høy fettprosent
  • 100 gram løk
  • 25 gram fersk jalapenos
  • 10 skiver amerikansk ost
  • olje
  • salt og pepper

45 minutter - medium vanskelig

Slik gjør du

  1. Skjær brødet i skiver og rist skivene i en varm stekepanne
  2. Skjær bifftomaten i skiver og ta på litt salt og pepper og la dette stå i 10 minutter
  3. Ha spicy majones og litt ketchup på brødskivene og legg deretter på stekt chop cheesen på bunnen og topp med hakket isbergsalt og bifftomat
  4. På toppen legges en brødskive med spicy majones og ketchup, den smurte flaten ned mot kjøttet

__________________________

Slik lager du spicy majones

    1. Ta majonesen i en bolle 
    2. Tilsett hot saus og worchestershire og rør godt sammen
    3. Smak til med honning, salt og pepper

Slik lager du chop cheese

  1. Ta rikelig med olje i en varm stekepanne og stek kjøttdeigen. La kjøttdeigen få en stekeskorpe før du hakker den opp, smakt til med salt og pepper.
  2. Tilsett strimlet løk og skivet jalapenos mot slutten av steketiden, bland godt sammen og stek litt til. 
  3. Legg på ost og la den smelte

 

LAST NED ALLERGENKORT