Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Focaccia med mascarponekrem og Parmaskinke
Deilig påsmurt focaccia med pisket mascarponekre, parmaskinke og pistasjpesto.
Dette trenger du
- 1 stk focaccia med cherrytomat
- 300 gram mascarponekrem
- 175 gram pistasjpesto
- 50 gram spinat
- 10 skiver Parmaskinke
__________________________
Dette trenger du til mascarponekrem
- 200 gram mascarpone
- 1 dl fløte
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper
Dette trenger du til pistasjpesto
- 30 gram basilikum
- 2,5 gram kinesisk hvitløk
- 25 gram pistasjnøtter
- 25 gram parmesan
- 0,5 gram olivenolje
- 0,5 gram rapsolje
- salt og pepper
Slik gjør du
- Stek focacciaen etter anvisning og avkjøl
- Skjær og splitt focacciaen i to på langs
- Smør pistasjpesto på bunnen deretter pisket mascarponekrem
- Legg på Parmaskinke, avslutt med med litt spinat før du legger på focacciatoppen
- Del opp i ønsket porsjoner. Brukes hele focacciaen anbefales 8 porsjoner.
__________________________
Slik lager du mascarpone krem
- Pisk sammen mascarpone og fløte til en krem
- Smak til med sitronsaft, salg og pepper
Slik lager du pistasjpesto
- Putt parmesan i en foodprosessor og kjør til den er "finrevet"
- Ha i basilikum og hvitløk og bland godt
- Rens pistasjnøtter og bland inn i resten av massen
- Spe inn oljene
- Smak til med salt og pepper