Focaccia med mascarponekrem og Parmaskinke

Deilig påsmurt focaccia med pisket mascarponekre, parmaskinke og pistasjpesto.


5 porsjoner

Dette trenger du

__________________________

Dette trenger du til mascarponekrem

  • 200 gram mascarpone
  • 1 dl fløte
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Dette trenger du til pistasjpesto

  • 30 gram basilikum
  • 2,5 gram kinesisk hvitløk
  • 25 gram pistasjnøtter
  • 25 gram parmesan
  • 0,5 gram olivenolje
  • 0,5 gram rapsolje
  • salt og pepper

30 minutter - enkel

Slik gjør du

  1. Stek focacciaen etter anvisning og avkjøl
  2. Skjær og splitt focacciaen i to på langs
  3. Smør pistasjpesto på bunnen deretter pisket mascarponekrem
  4. Legg på Parmaskinke, avslutt med med litt spinat før du legger på focacciatoppen
  5. Del opp i ønsket porsjoner. Brukes hele focacciaen anbefales 8 porsjoner.

__________________________

Slik lager du mascarpone krem

  1. Pisk sammen mascarpone og fløte til en krem
  2. Smak til med sitronsaft, salg og pepper

Slik lager du pistasjpesto

  1. Putt parmesan i en foodprosessor og kjør til den er "finrevet"
  2. Ha i basilikum og hvitløk og bland godt
  3. Rens pistasjnøtter og bland inn i resten av massen
  4. Spe inn oljene
  5. Smak til med salt og pepper