Focacciasandwich med kylling, kål- og appelsinsalat


8 porsjoner

Dette trenger du

  • 1 stk focaccia 
  • 425 gram kål- og appelsinsalat
  • 120 gram soya- og lønnesirupsaus
  • 250 gram kyllinglår uten ben
  • 100 gram grønn majones

__________________________

Dette trenger du til kål- og appelsinsalat

  • 175 gram kål
  • 100 gram appelsinfilet
  • 5o gram avokado
  • 25 gram vårløk
  • 25 gram koriander
  • 25 gram hvite sesamfrø
  • 25 gram sorte sesamfrø
  • salt og pepper

Dette trenger du til soya- og lønnesirupsaus

  • 20 gram sesamolje
  • 25 gram lønnesirup
  • 20 gram soyasaus
  • 25 gram ingefær
  • 25 gram appelsinsaft
  • 5 gram appelsinzest

Dette trenger du til grønn majones

  • 40 gram majones
  • 15 gram spinat
  • 15 gram grønn chili
  • 15 gram syltet jalapenos
  • 15 gram fersk jalapenos
  • 2,5 ss sitronsaft

 

60 minutter - vanskelig

Slik gjør du

  1. Stek focaccia som anvist på kartong og del i to vannrett
  2. Stek kyllinglårene i en stekepanne med litt olje, ha på salt og pepper. La kyllingen hvile før den deles i tykke skiver
  3. Legg kål- og appelsinsalat på focacciabunnen og ha over lønnesirupsaus
  4. Avslutt med focacciatoppen og del i 8 sandwicher

__________________________

Slik lager du kål- og appelsinsalat

  1. Skjær kål og vårløk i strimler
  2. Skjær av skallet på appelsinen og skjær ut appelsinfiletene og del i mindre biter. NB! Behold restene av appelsinen til sausen.
  3. Del avokadoen i teringer og finhakk koriander
  4. Bland sammen og ha over sesamfrøene før du smaker til med salt og pepper.

Slik lager du soya- og lønnesirupsaus

  1. Skrell ingefæren og riv den på rivjern
  2. Riv appelsinskallet på rivjern
  3. Klem ut saften fra appelsinen du skåret ut til appelsinsalaten
  4. Bland alt sammen med lønnesirup, sesam- og soyaolje

Slik lager du grønn majone

  1. Kok opp vann og blansjer spinaten i noen sekunder før du har den over i isvann
  2. Tørk spinaten
  3. Rør sammen majones, spinat, finhakket fersk og slytet jalapens og grønn chili
  4. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft

LAST NED ALLERGENKORT