Oppskrift hjemmelaget hvitløkskremost

Hjemmelaget hvitløkskremost

En enkel og god oppskrift på hvitløkskremost som smaker himmelsk på all slags nystekt brød!


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 skiver gresskarbrød
  • 400 gram hvitløkskremost
  • 15 gram bladpersille
  • 10 gram chili flakes
  • salt og pepper

__________________________

Dette trenger du til hvitløkskremost

  • 250 gram naturell kremost
  • 50 gram hvitløksfedd
  • 25 gram hvite sesamfrø
  • 25 gram bladpersille
  • 5 gram chili flakes
  • 0,5 dl olivenolje
  • 5 cl sesamolje
  • salt og pepper

80 minutter - enkel

Slik gjør du

  1. Rist brødskivene i en varm stekepanne
  2. Smør hvitløkskremost på brødskivene
  3. Strø over finhakket bladpersille og chili flakes
  4. Avslutt med litt nykvernet salt og pepper

__________________________

Slik lager du hvitløkskremost

  1. Bak hvitløken i stekovnen på ca 180 grader i 20 minutter
  2. Rist sesamfrøene i en varm stekepanne
  3. Tilsett den bakte hvitløken i stekepannen og tilsett litt olje og kok opp. La det stå å trekke i 10 minutter
  4. Mos hvitløken og sesamføren sammen
  5. Bland deretter inn bladpersille, chili flakes og sesamolje, som igjen røres inn sammen med kremosten.
  6. Smak til med salt og pepper