Pisket smør hot honey style

Pisket smør - hot honey style

Gjestene elsker nystekt brød eller rundstykker mens de venter på maten. I stedet for det tradisjonelle smøret server en liten skål vedsiden av med pisket smør hot honey style. Gjestene kommer til å elske det ventebrødet ennå mer!


5 porsjoner

Dette trenger du 

  • 175 gram pisket smør hot honey style
  • 25 gram ristede valnøtter
  • 10 gram hot honey
  • 2,5 gram sitron og lime zest
  • 5 gram chili flakes
  • salt og pepper

__________________________

Dette trenger du til pisket smør honey style

  • 55 gram smør
  • 50 gram hot honey
  • 25 gram bakt hvitløk
  • 2 gram sitron og lime zest
  • 15 cl limesaft
  • 15 cl sitronsaft
  • olivenolje
  • pepper

Dette trenger du til hot honey

  • 40 gram honning
  • 10 gram chili flakes
  • 5 cl crystal hot sauce 
  • 5 cl hvitvinseddik

 

80 minutter - enkel

Slik gjør du

  1. Rist valnøttene i en varm panne, avkjøles og grovhakkes
  2. Putt piskede smøret i en sprøytepose og lag fine rosetter på et fat evt. porsjonsskåler
  3. Ha over litt ekstra hot honey, sitron, lime zest og chili flakes
  4. Ta på nykvertet salt og pepper
  5. Serveres med nystekt brød eller rundstykker

__________________________

Slik lager du pisket smør hot honey style

  1. Pisk romtemperert smør til en luftig konsistens
  2. Riv skall av sitron og lime
  3. Bak hvitløken - skjær bort toppen og hell over litt olivenolje og stek i stekeovnen ved 180 grader i ca 45 minutter eller til den er mør. Stek gjerne med snittflaten ned

Slik lager du hot honey

  1. Ta honningen i en kjele og ha i chili fakes og varm opp
  2. Smak til med hotsaus og hvitvinseddik og avkjøles