Rugbrød med sopp, spinat- og parmesankrem


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 skiver rugbrød 
  • 250 gram sopp
  • 150 gram spinat og parmesankrem
  • 125 gram crispy potetstrimler
  • 10 gram bladpersille
  • 50 gram revet parmesan
  • 25 gram smør
  • 5 gram sakura karse
  • 5 stk salatblader

__________________________

Dette trenger du til spinat og parmesankrem

  • 75 gram spinat
  • 25 gram parmesan
  • 50 gram rømme
  • 5 gram kinesisk hvitløk
  • 25 ml olivenolje
  • salt og pepper

Dette trenger du til crispy potetstrimler

  • 75 gram bakepoteter
  • salt og pepper

90 minutter - vanskelig

Slik gjør du

  1. Stek rugbrødet som anvist på kartong
  2. Stek soppen i en tørr panne, tilsett smør og stek til det blir gyllent
  3. Ha i finhakket bladpersille mot slutten av stektiden og smak til med salt og pepper
  4. Dander brødskivene med salatblad, stekt sopp, parmesankrem, crispy potet og topp med sakura karse

__________________________

Slik lager du spinat- og parmesankrem

  1. Finhakk hvitløk
  2. Ha olivenolje i en stekepanne, fres hvitløk og spinat sammen
  3. Ta hviløk og spinat i en blender og bland til en fin masse
  4. Tilsett revet parmesan og bland videre
  5. Spe inn resten av olivenoljen
  6. Stivpisk rømmen og bland i spinat og parmesanblandingen
  7. Smak til med salt og pepper
  8. Hell blandingen over i en sprøytepose

Slik lager du crispy potetstrimler

  1. Riv poteten i strimler
  2. Legg de i isvann i cirka en time, bytt vann et par ganger
  3. Tørk potetene på et tørkepapir
  4. Friteres på 170 grader til de får lett farge før de tas opp og legges på papir