Rundstykke med rekecocktail

Rekecocktail er en klassisk forrett fra 70- og 80-tallet og som nå er på full vei tilbake på norske menyer. Vi har valgt å lage en liten vri på serveringen ved å legge rekecocktailen på ett nystekt rundstykke med valme- og solsikkefrø.


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 stk rundstykke valmuefrø og solsikkekjerner (EPD 6722912)
  • 125 gram cocktailsaus
  • 200 gram ferskpillede reker
  • 200 gram Isbergsalat
  • 100 gram avokado
  • 100 gram små tomater
  • spiselige blomster

__________________________

Dette trenger du til Cocktailsaus

  • 75 gram majones
  • 15 gram sriracha majones
  • 25 gram ketchup
  • 5 gram rød paprika
  • 5 gram kajennepepper
  • 1 ss sitronjuice
  • 1 ss cognac
  • salt og pepper

30 minutter (enkel)

Slik gjør du

  1. Tilberede rundstykket som anvist på kartongen og del i to

  2. Kutt opp salat, skjær avokado og tomat i biter 

  3. Legg grønnsakene på rundstykkets bunn

  4. Legg på ferskpillede reker

  5.  Topp med cocktailsaus

  6. Pynt med spiselige blomster og karse om ønskelig

__________________________

Slik lager du cocktail saus

  1. Ta majonesen i en bolle 
  2. Tilsett Sriracha majones, ketchup, røkt paprika og kajennepepper og bland godt
  3. Smak til med sitronjuice, cognac, salt og pepper