Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Sandwich med gochujang kylling
Sør-Kreansk inspirert sandwich med gochujang kylling, marinerte agurksiver og ristet sesam slaw
Dette trenger du
- 5 skiver steinvonsbakt sesambrød
- 500 gram gochujang kylling
- 300 gram marinerte agurksiver
- 250 gram ristet swsam slaw
- 5 stk salatblader
- salt og pepper
__________________________
Dette trenger du til marinerte agurksiver
- 0,5 stk agurk
- 0,2 dl soyasaus
- 0,2 dl ris eddik
- 50 gram honning
- 10 gram chili flakes
- 20 gram kinesisk hvitløk
- 100 gram gressløk
Dette trenger du til ristet sesam slaw
- 100 gram kål
- 90 gram yoghurt naturell
- 50 gram majones
- 30 gra honning
- 10 gram ristede hvite og sorte sesamfrø
- 5 cl sesamolje
- 20 cl Yuzu
- salt og pepper
Dette trenger du til Guchujang kylling
- 500 gram kyllinglår
- 100 gram gochujang paste
- 30 gram ingefør
- 30 gram honning
- 30 gram kinesisk hvitløk
- 0,5 dl vann
Slik gjør du
- Rist brødskivene i en stekepann
- Legg på noen salatbalder og legg på ristet sesam slaw
- Legg på skivet kyllilinglår og topp med marinerte agurkskiver
- Ha på litt salt og pepper
__________________________
Slik lager du marinerte agurkskiver
- Bland sammen soyasaus, riseddik og honning
- Finhakk kinesik hvitløk og gressløk
- Skjær agurken i skiver
- Ta chili flakes, agruk, hvitløk og gressløk i soyablandingen
- La dette stå og marinere seg noen timer
Slik lager du ristet sesam slaw
- Bland sammen majones og yoghurt
- Skjær kålen i tynne strimler (gjerne på en mandolin)
- Rist sesamfrøene i en varm panne og avkjøl
- Rør alle ingrediensene sammen i majones og yoghurt blandingen ogha i litt sesamolje
- Smak til med salt og pepper
Slik lager gochujang kylling
- Bland sammen gochujang paste med vann og honning
- Finhakk ingefær, kinesisk hvitløk og rør dette inn i gochujang blandingen
- Legg kyllinglårene i blandingen og la de marinere minst to timer eller natten over.