Oppskrift Sesambrød sandwich med gochujang kylling

Sandwich med gochujang kylling

Sør-Kreansk inspirert sandwich med gochujang kylling, marinerte agurksiver og ristet sesam slaw


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 skiver steinvonsbakt sesambrød
  • 500 gram gochujang kylling
  • 300 gram marinerte agurksiver
  • 250 gram ristet swsam slaw
  • 5 stk salatblader
  • salt og pepper

__________________________

Dette trenger du til marinerte agurksiver

  • 0,5 stk agurk
  • 0,2 dl soyasaus
  • 0,2 dl ris eddik
  • 50 gram honning
  • 10 gram chili flakes
  • 20 gram kinesisk hvitløk
  • 100 gram gressløk

Dette trenger du til ristet sesam slaw

  • 100 gram kål
  • 90 gram yoghurt naturell
  • 50 gram majones
  • 30 gra honning
  • 10 gram ristede hvite og sorte sesamfrø
  • 5 cl sesamolje
  • 20 cl Yuzu
  • salt og pepper

Dette trenger du til Guchujang kylling

  • 500 gram kyllinglår
  • 100 gram gochujang paste
  • 30 gram ingefør
  • 30 gram honning
  • 30 gram kinesisk hvitløk
  • 0,5 dl vann

 

2,5 time - medium vanskelig

Slik gjør du

  1. Rist brødskivene i en stekepann
  2. Legg på noen salatbalder og legg på ristet sesam slaw
  3. Legg på skivet kyllilinglår og topp med marinerte agurkskiver
  4. Ha på litt salt og pepper

__________________________

Slik lager du marinerte agurkskiver

  1. Bland sammen soyasaus, riseddik og honning
  2. Finhakk kinesik hvitløk og gressløk
  3. Skjær agurken i skiver
  4. Ta chili flakes, agruk, hvitløk og gressløk i soyablandingen
  5. La dette stå og marinere seg noen timer

Slik lager du ristet sesam slaw

  1. Bland sammen majones og yoghurt
  2. Skjær kålen i tynne strimler (gjerne på en mandolin)
  3. Rist sesamfrøene i en varm panne og avkjøl
  4. Rør alle ingrediensene sammen i majones og yoghurt blandingen ogha i litt sesamolje
  5. Smak til med salt og pepper

Slik lager gochujang kylling

  1. Bland sammen gochujang paste med vann og honning
  2. Finhakk ingefær, kinesisk hvitløk og rør dette inn i gochujang blandingen
  3. Legg kyllinglårene i blandingen og la de marinere  minst  to timer eller natten over.