Tortilla wrap med biff og yuzu ris

Tortillawrap med marinert biff og yuzu ris

Påsmurt wrap passer utmerket for folk i farta. Enkel å spise og ta med seg hvor enn du ferdes.


5 porsjoner

Dette trenger du

  • 5 stk tortilla wraps
  • 500 gram yuzu ris
  • 400 gram marinert biff
  • 150 gram grillet strimlet paprika
  • 145 gram honning majones
  • 5 gram sakura spirer 
  • 10 stk salatblader
  • salt og pepper

__________________________

Dette trenger du til marinert biff

  • 400 gram biff
  • 50 gram kinesisk hvitløk
  • 50 gram løk
  • 50 gram jalapenos
  • 50 gram koriander
  • 2,5 gram chili pulver
  • 5 gram paprika pulver
  • 5 gram oregano
  • 5 gram spisskumin
  • 50 cl soyasaus
  • 10 cl appelsinsaft
  • 10 cl limesaft

Dette trenger du til yuzu ris

  • 300 gram ris
  • 50 gram løk
  • 1 dl yuzu ris
  • 2 dl vann
  • salt

Dette trenger du til honningmajones

  • 100 gram majones
  • 25 gram honning
  • 20 cl yuzu
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Fordel wrapen utover på et bord
  2. Begyn i midten og fordel fyllet langs i wrapen
  3. Begynn med salat, deretter yuzu ris, strimlet paprika og topp med litt spirer og honning mayones

__________________________

Slik lager du marinert biff

  1. Bland alle ingrediensene i en blender
  2. Legg biffkjøttet i marinaden og la det stå natten over på kjøl tildekket med plast.

Slik lager du yuzu ris

  1. Skyll risen i kaldt rennende vann
  2. I mellomtiden hakkes løken og fres løken i litt olje i en kjele
  3. Putt risen i kjelen og stek videre i 1-2 minutter men du rører
  4. Bland inn vann og yuzu saften og tilsett litt salt
  5. Sett på lokket og sett kjelen i stekeovn ved 180 grader i 18 minutter

Slik lager du honning majones

  1. Bland alle ingrediensen og smak til med salt og pepper