Håndtering / tilberedning
-18°C eller kaldere. Bør ikke fryses etter tining.
Berlinerbolle-bolle tines på brett tildekket med plast på kjøl natten over. Kan også tines på brett cirka tre timer i romtemperatur. Når Berlinerbolle-bolle er tint heves de i heveskap i 40-50 minutter ved 37°C tilsatt fuktighet. Uten heveskap heves bollene i romtemperatur til dobbel størrelse under plast (3-5 timer, avhengig av temperatur). Unngå at bollene står i kald trekk. Tips: Sett bollene lunt, over ovn eller under varmelampe (maks 37°C). Stekes i forvarmet ovn ved ca. 180°C i 8-10 minutter. Bollene avkjøles i 15 minutter. Når bollene er avkjølt pensles de med et tynt lag smeltet smør og rulles i sukker. NB! Ett dypp i smøret med penselen holder til fire boller. Lag hull på 2-3 cm med baksiden av en teskje i siden på bollen. Ikke stikk helt gjennom, beveg skjeen litt frem og tilbake inni bollen for å lage plass til fyllet. Sprøyt ca 20 gram fyll inn i hullet på hver bolle. Må avkjøles minimum 30 minutter før de stables/pakkes i pose.