FEIL!

Med et variert utvalg av bake-off-bakervarer i fryseren, kan man tilpasse mengden til gjestetrykket og kun ta ut av fryseren så mye man trenger. Det gjør det enklere å unngå matsvinn.

Holder seg i tett plast

Har man tint for mye varer, kan alle ferdigstekte og lettstekte produkter oppbevares i romtemperatur i to til tre dager uten at kvaliteten forringes. Brød, porsjonsbrød og baguetter som ikke er skåret eller delt kan også ligge i opptil en uke på kjøl. Bare sørg for at produktene er pakket i tett plast.

For å lykkes som serveringssted må man ha det gjestene ønsker seg på menyen for å unngå at de går et annet sted og spiser. Bake-off-brød og frosne bakervarer gjør det mulig å ha et variert utvalg av produkter uten å måtte bekymre seg for matsvinn. Slik kan man også skape variasjon fra dag til dag.

Overskuddsbrød og rundstykker oppbevart i romtemperatur over natten, får nytt liv dagen etter ved at man har på litt rennende vann og steker på nytt på 230 grader i 3 minutter.

Vi har signert bransjeavtalen om å halvere matsvinnet innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål. Dermed har vi forpliktet oss til å kartlegge og rapportere på matsvinn, samt gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift.