Burgerhack: 9 smakfulle dressinger du lager selv på få minutter

Folk snakker om kjøttet, brødet og osten, men uten dressing, ingen smak! Her får du 9 superenkle oppskrifter på dressinger som gjør burgeren din minneverdig.
Ketchup er fast inventar på mange restauranter og er elsket av store og små. Men nå forventer gjestene mer smak og kreativitet.
Hvis du vil sette en ketchup på bordet, kan du for eksempel teste mangoketchup, chipotleketchup, Bloody Mary-ketchup, soppketchup eller fermentert ketchup. Eller prøv noen av dressingene under.
9 burgerdressinger du lager på få minutter
Her har jeg samlet oppskrifter på 9 ulike dressinger som vil gi burgeren det lille ekstra. Oppskriftene gir cirka 2 dl dressing der annet ikke er oppgitt.
1. Spicy Ajvar
• 2 røde paprika
• 1 rød chili (uten frø for mildere variant)
• 1 fedd hvitløk
• 1 ss olivenolje
• 1 ts eddik eller sitronsaft
• Salt og pepper etter smak
Slik gjør du: Bak paprika og chili i ovn til de er møre og har fått litt farge (ca. 15 min på 220 °C). Kjør alt i en blender.
2. Aioli
• 150g majones
• 1/2 kinesisk hvitløk
• 1/2 lime
• Salt etter smak
Slik gjør du: Finhakk hvitløken og rør hvitløk og majones sammen. Tilsett saften fra limen og smak til med salt og pepper.
3. Guacamole
• 2 modne avokado
• 1/2 rød chili (finhakket)
• 1 fedd hvitløk eller 1/4 kinesisk hvitløk (finhakket eller presset)
• 1 liten sjalottløk
• Saft av 1/2 lime
• 2 ss hakket koriander (kan sløyfes)
• Salt og pepper etter smak
• Finhakket tomat om ønskelig
Slik gjør du: Finhakk hvitløk, chili, sjalottløk og koriander. Mos avokado i en bolle og tilsett de finhakkede ingrediensene. Rull limen mellom hendene eller mot benken, del den i 2 og klem ut saften. Smak til med salt og pepper.
4. Pesto
• 1 bunt frisk basilikum
• 75 gram parmesan
• 20 gram ristede pinjekjerner
• ½ kinesisk hvitløk
• Olivenolje
• Salt og pepper etter smak
Slik gjør du: Bland basilikum, parmesan, ristede pinjekjerner og kinesisk hvitløk i en blender. Spe med olivenolje og smak til med salt og pepper.
5. Chili/sriracha-majones
• 5 ss majones
• 3 ts sriracha/annen chilisaus
• Salt og pepper etter smak
Slik gjør du: Rør sammen majones og srirachasaus og smak til med salt og pepper.
6. Sweet chilisaus med soyasaus
• 1 dl sweet chilisaus
• 2 ss soyasaus
• 1 ts limesaft
Slik gjør du: Rør sammen og juster med mer soyasaus om du ønsker mer umami.
7. Ramsløksmajones
• 1,5 dl majones
• 2 ss finhakket ramsløk eller 1 ss ramsløkpuré
• Litt sitronsaft
Slik gjør du: Rør sammen og smak til med salt og pepper.
8. Mangocurrymajones
• 1,5 dl majones
• 1 ss mango chutney
• 1 ts karripulver
• Litt lime
• Salt og pepper
Slik gjør du: Rør godt sammen og juster styrke og sødme med mer krydder eller chutney.
9. (Forenklet) Sambal oelek (ca. 1,5 dl)
• 5 røde chili
• 2 fedd hvitløk
• 2 ss eddik
• 1 ss sukker
• 1/2 ts salt
Slik gjør du: Kjør alt i en blender til en grov pasta og gi et raskt oppkok for bedre holdbarhet.