Plasser brød og rundstykker først på buffeten og spar penger

Har du tenkt på at hvor du plasserer brødet på buffeten har stor innvirkning på råvarekostnaden din? En liten justering i buffetoppsettet kan faktisk ha store utslag på lønnsomheten.
Hvis ferskt brød og rundstykker står sammen med tallerkenene på starten av buffeten, sørger du for at gjestene forsyner seg først med det. Man fyller jo som regel tallerkenen i den rekkefølgen maten presenteres.
De fleste gjestene vil altså starte med det rimeligste på buffeten, nemlig brød. Og mange vil ta mer enn én skive eller kun ett rundstykke – særlig om det lukter nystekt brød i lokalet og brødet ser skikkelig digg og hjemmebakt ut.
Dette lille trikset gjør at det blir mindre plass igjen på tallerkenen til kjøttpålegg, fisk, ost og andre dyrere råvarer – som koster betraktelig mer.
Det betyr at den totale råvarekostnaden for hotellet eller serveringsstedet går ned – uten at opplevelsen for gjesten svekkes. Siden brød er en av de rimeligste råvarene på buffeten.
Frossent bake-off-brød gir full fleksibilitet
Velger du frossent bake-off-brød får du en perfekt match til denne strategien. Du kan enkelt justere mengden etter behov og ta opp mer fra fryseren hvis det går mye. Samtidig unngår du svinn dersom det går mindre.
Dette er et godt eksempel på hvordan små justeringer kan gi stor økonomisk gevinst. Det krever ingen investeringer, bare et bevisst valg i oppsettet.
Les også: Svinnet falt til null og gjestevurderingene peaket med bake-off
Start med brødet – og velg produkter som gir deg fleksibilitet og kontroll. Jeg har listet opp noen forslag som passer godt til buffet under.
Ser du et produkt du liker, kan du legge det rett i handlekurven hos din grossist ved å trykke på "Kjøp hos grossist". Vil du først han noen råd på veien, ikke nøl med å ta kontakt med meg eller en kollega via lenken under.