Vi baker rundstykker og andre kvalitetsbrødvarer som fryses ned hver for seg direkte etter steking. Slik holder brødene seg ferske og saftige helt uten konserveringsmidler slik at du kan servere nystekt og fersk bakst når du ønsker det.

Alle våre bakervarer fryses ned til minus 15-20 grader umiddelbart etter steking. Slik lukker skorpen seg om en myk og saftig kjerne. Produktene holder seg dermed ferske til de tines eller stekes.

Konserveringsmidler er ikke nødvendig for bedre holdbarhet. Nedfrysning bevarer råvarene på en god måte slik at det er unødvendig å tilsette kunstige tilsetningsstoffer. Alle råvarene vi bruker er basert på naturlige ingredienser. Tinte produkter holder seg to døgn i romtemperatur før steking.

De få e-stoffene vi tilsetter i produktene våre brukes for å sikre stabil bakst og unngå feilproduksjoner. De er alle laget av naturlige ingredienser. Dette gjør at vi sikrer minst mulig svinn av bakevarer.

Les hva Norsk Helseinformatikk skriver om e-stoffer 

Kun naturlige tilsetningstoffer

Nedenfor har vi laget en oversikt over de tilsetningsstoffene som oftest er benyttet i Hatting-produktene. Alle e-stoffene er plantebaserte.

E300 er rett og slett vitamin c eller askorbinsyre,  og omtales også som “melbehandlingsmiddel”. Dette er en ingrediens mølla legger i både grovt og fint hvetemel for å jevne ut hvor mye det hever, uavhengig av kvaliteten på avlingen. Dette gjør bakerens jobb mye lettere da melet vil heve like mye uansett avling eller åkeropphav.

E412 er noe som heter guarkjernemel. Dette er et kostfiber, altså et naturprodukt som brukes som fortykningsmiddel. E412 gjør at vi kan bake mye mer stabilt og unngå feilproduksjoner. E412 er derfor svært viktig for oss som baker store volumer med rundstykker og andre porsjonsbrød. Det kreves svært lite guarkjernemel og setter ikke smak, men gjør at vi kan produsere utrolig mye bedre kvalitetsbakst. Denne ingrediensen bidrar til at svinnet fra produksjonen reduseres.

E471 er en såkalt emulgator. Dette er et rapsoljebasert middel som bidrar til å danne en stabil blanding av to stoffer som normalt ikke lar seg blande med hverandre. Dette brukes i baking for å bedre brødets evne til å holde på fuktighet etter stekingen. Dette gir våre pølse- og hamburgerbrød ønsket konsistens.

E472e er også en rapsoljebasert emulgator som gjør rundstykkene våre luftige og saftige.

E282 / E200 er er konserveringsmidler som tilsettes for å hindre muggvekst. Siden våre hamburger- og pølsebrød selges tint, tilsettes en begrenset mengde av disse konserveringsmidler for å sikre 14 dagers holdbarhet for kjøpmann og kunde*. 

Enzymer er proteiner som finnes naturlig i mel og fremmer kjemiske reaksjoner. I brødbaking tilsettes litt ekstra enzymer for å spalte stivelse slik at gjæren får mer næring og for å holde brødet ferskere etter steking.

*Bruk av konserveringsmidler, inkludert tillatt mengde, er regulert gjennom Forskrift om tilsetningsstoffer til næringsmidler.