Halloween-baksten alle kan lage
Vil du gjøre litt ekstra ut av brødbuffeten eller disken med bakervarer til halloween? Sjekk ut disse enkle tipsene som jeg garanterer at du får til!
Jeg er ingen baker eller kokk, men tipsene jeg deler under har jeg prøvd meg på selv - med suksess!
Det er superenkelt å lage gresskarrundstykker av ferdig deig fra fryseren eller pynte brød med meldryss i halloween-mønster. Og vellykket smørkrem i spreke farger krever kun romtempererte ingredienser og gode konditorfarger. Så dette får alle til!
Slik lager du skummel brødbuffet
Det er veldig lite som skal til for å gjøre brødbuffeten på hotellet eller i kantinen litt skummel til halloween. Du trenger ferdig stekte brød, rundstykker og/eller baguetter og kan gjerne bruke ferdigstekt bake-off som kun må tines.
Halloween-sjablonger får du kjøpt på nett eller butikk, eller så kan du rett og slett finne noen fine mønstre på nett, printe ut og klippe til. Edderkoppspinn og gresskarsjablongene var mine favoritter.
Jeg anbefaler å pensle brødet med vann før du legger på sjablongene og drysser over hvetemel. Bruk gjerne en tesil for jevn påføring.
Så enkelt lager du halloween-søtbakst
Det er enkelt å gjøre litt ekstra ut av muffins, boller og annen søtbakst til halloween. Du trenger ferdig stekte bakervarer og kan gjerne bruke ferdigstekte minimuffins eller bakervarer som kun må tines.
Lag smør- eller ostekrem i spreke farger ved å piske romtemperert smør og melis luftig med en mikser, tilsette romtemperert kremost og deretter konditorfarge i “halloween-farger”. Du kan enten ha smørkrem i ulike farger i ulike sprøyteposer, eller blande to farger i en. Benytter du ulike tipper, får baksten automatisk ulikt uttrykk. Her er det fantasien som setter grensene.
Det samme gjelder hva du pynter med. Enten du bruker sjokoladefigurer, annen godis eller pynt, eller halloween-sjablonger du drar smørkremen over.
Slik lager du gresskarrundstykker og brød
Rundstykker og brød som ser ut ut som gresskar tar seg godt ut på buffeten til halloween. Det er enkelt å lage.
Du trenger ferdig deig av brød eller rundstykker og kan gjerne bruke deigemner av landbrød eller grovt rundstykke som formes til runde boller etter tining. Så surrer du en hyssing løst rundt deigen fire ganger før du setter rundstykkene eller brødene til heving. Om du strammer for mye blir det vanskeligere å fjerne tråden etter steking.
Sørg for å avkjøle gresskarene før du klipper opp hyssingen. Jeg anbefaler å klippe opp på toppen og drar de åtte trådene nedover. Pynt med kanelstang og persille- eller mynteblader - eller det du har for hånden.