Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Denne høsten er vi spesielt stolte av vårt nye hybridprodukt berlinerbolle-bolle som bakes ved bakeriet i Lier. Kombinasjonen av berlinerbolle og hvetebolle bare må smakes! Eller vil du heller kaste deg på cookie-trenden? Da har vi laget ferdig cookiedeig i tre ulike smaker til deg. Vi har også julebakst i porteføljen i år, i form av en saftig pepperkakemuffins, og til påsmurtdisken kan vi glede deg med to nye rustikke porsjonsbrød.
Under finner du mer informasjon om alle produktene vi har lansert det siste året.
Berlinerbolle-bolle: Det beste av to verdener!
Nordmenn elsker hveteboller. Samtidig har vel de fleste utfordret seg selv med å spise en berlinerbolle uten å få sukker i hele ansiktet. Nå kombinerer vi de to! Mens tradisjonelle berlinerboller stekes i smult eller frityrolje og dyppes i sukker, tines, heves og stekes berlinerbolle-bollen som vanlig hvetebakst. Dermed slipper du både omfattende tilberedning, frityrlukt og varme oljer på kjøkkenet, men får likevel den myke konsistensen og gode smaken. Avkjølte boller pensles med smør og dyppes i sukkerfør de fylles med ønsket fyll.
Se bakeguide for tilberedning og last ned salgsplakater for å fremme salget. Se produktinformasjon
Ta gjestene med på cookietrenden
Cookies er en internasjonal trend som har tatt verden og Norge med storm! Overalt dukker det opp populære cookie-kafeer med nystekte cookies i alle smaker og varianter. Nå lanserer vi ferdig deig av cookies i tre ulike smaker slik at du enkelt kan kaste deg på trenden og tilby rykende ferske cookies med kjempeenkel tilberedning. Foruten den tradisjonelle cookien med sjokoladebiter (EPD 6741540), har vi cookie med karamell (EPD 6740120) og en mørk sjokoladecookie med biter av hvit sjokolade (EPD 6742118). Leveres som runde deigemner som plasseres på et stekebrett og tines i 30-40 minutter og stekes ved 160oC i 13-16 minutter.
Saftig frøhorn til påsmurt eller tilbehørsbrød
Vårt nye frøhorn (EPD 6722912) med form som en croissant er bakt med kvarg (kesam) som gjør det ekstra saftig. Dette gir god holdbarhet og god smak, samtidig som rikelig med frøtopping gir en ekstra smaksdimensjon. Frøhornet er bakt uten kunstige tilsetningsstoffer og har kort ingrediensliste, tilnærmet clean label. Hornene tines før steking i 3-5 minutter ved 230oC og avkjøles før de skjæres og smøres.
Rustikt håndverksrundstykke med frø
Vår andre brødnyhet er et steinovnsbakt rundstykke (EPD 6724421) med 15% surdeig som er brettet for hånd og toppet med både valmuefrø og solsikkekjerner. Det gir både god smak og et hjemmebakt utseende. Rundstykkene har kort ingrediensliste uten kunstige tilsetningsstoffer. De tines før de stekes ved 230oC i 3-5 minutter og avkjøles før de skjæres og smøres.
SESONGPRODUKT: Ferdigstekt pepperkakemuffins
Årets juleprodukt både smaker jul, ser lekker ut og er enkel å tilberede. Den saftige, ferdigstekte muffinsen (EPD 6733257) har smak av pepperkake, leveres i en rød tulipanform og er toppet med perlesukker slik at at julestemningen bare må komme. Produktet skal kun tines en times tid før servering. Pepperkakemuffinsen kan bestilles hos din grossist fra uke 42.
NYTT EPD NUMMER: Wienerbrød med vaniljekrem
Ekte dansk wienerbrød nå enda bedre - med mandel i vaniljefyllet! Vårt danske wienerbrød (EPD 6778682) er bakt med kjærlighet der 24 lag med tynn butterdeig påføres margarin av ypperste kvalitet. Dette gjør at wienerbrødet får åpen struktur og ”crunch” i hver bit. Wienerbrødet er fylt med vaniljekrem og toppet med hasselnøtter. Wienerbrødet stekes fra fryst tilstand, dette gjør at wienerbrød er serveringsklart på kun 18 minutter. Melisglasur følger med i kartongen slik at du enkelt kan heve utseende ved å pynte wienerbrødene.
Nyheter fra februar
Ekstra grovt havrerundstykke med sprø skorpe
Havre er på manges lepper for tiden. Det er godt, sunt og et anvendelig kornslag og vi ser også i trendrapporter at det spises havregrøt som aldri før. Hvorfor ikke lage et rundstykke med havre som kan være et alternativ for de som ikke spiser grøt, tenkte vi. Havrestykket er bakt i steinovn ved bakeriet vårt i Lier, inneholder hele 22% havregryn, har fire kaker på brødskalaen og nøkkelhull. Det er ekstra grovt og har en tynn, sprø skorpe. Havrestykket er lettstekt og stekes i ved 230oC i 3-5 minutter fra tint tilstand.
FERDIGSTEKT: Bestselgeren focachette i ny variant
Vi har utviklet en variant av vår bestselger focachette som har vært – og er – en stor favoritt blant mange brødelskere. Våre produktutviklere har brukt samme grunnoppskrift, men fjernet soltørket tomat og oliven. Nyheten har den ultimate sandwichfasongen, som en ciabatta. Produktet er bakt i Norge med håndlagt snitt på toppen som gir et hjemmebakt preg. I tillegg er den ferdig stekt og må kun tines. Ønsker du ekstra sprø skorpe varmes den noen få minutter i ovnen.
Deilig å spise dansk rugbrød i Norge!
Vi har testet flere brød fra vårt søsterselskap i Danmark og funnet et fantastisk rugbrød som vi er helt sikre på at du og dine gjester vil elske. Det er bakt med fullkornsrugmel, rugkjerner og poppede durumkjerner og består av hele 16% fiber i tillegg til mye jern, magnesium og E-vitaminer. Brødet er ferdigstekt og skåret, men kan enkelt varmes i cirka 30 minutter ved 100oC om ønskelig. Legg i så fall brødet med posen det er pakket i inn i ovnen.
FERDIGSTEKT: I'm back! Say cheese!
Brød og ost er en uimotstålig kombinasjon og produkter med ost er populære blant nordmenn. Gratinert ost gir en ekstra smaksdimensjon. Etter at ostebollen ble relansert i mai 2024, kommer nå favoritten ostestykke tilbake etter å ha vært borte fra markedet i ett år. Vi vet at det har vært et savn hos flere av våre kunder. Ostestykket er ferdigstekt og delt slik at håndteringen er meget enkel.
Dessert helt uten kunstige tilsetningsstoffer
Vi jobber hele tiden med å forbedre våre produkter og høyt opp på prioriteringslisten er å ha produkter uten kunstige tilsetningsstoffer. Vi er derfor veldig stolte av å kunne tilby en ny crème brûlée uten tilsetningsstoffer. Produktet har nå kun naturlige ingredienser, med hele 72 prosent fløte for ekstra god smak! I tillegg har vi fjernet plasten rundt produktet og byttet til en delikat glasskål som desserten serveres i.
Nyheter fra 2024
FERDIGSTEKT: Myk grov sub bakt i Norge
Vår nye grove sub-baguette er bakt ved bakeriet vårt i Lier med fullkornshvetemel og hvetekli. Skorpen er myk, produktet har 54% grovhet og tre kaker på brødskalaen og er toppet med en blanding av havregryn, linfrø, bokhvete, hirsefrø, solsikkekjerner og sesamfrø. Siden suben er ferdig stekt og kun skal tines, passer den perfekt til all slags påsmurt.
FERDIGSTEKT: Sub-baguette med valmuefrø
La gjestene dine nyte denne steinovnsbakte suben toppet med valmuefrø. Den myke baguetten er bakt i Norge, veier 140 gram og er ferdig stekt slik at det kun må tines og smøres før servering.
Rustikke, steinovnsbakte brød
Våre to nye steinovnsbakte brød er også bakt i Norge med egenprodusert surdeig og naturlige råvarer ved bakeriet i Lier. Det ene brødet er halvgrovt (EPD 6355911) med 2 kaker på brødskalaen og toppet med ulike frø for ekstra smak. Det andre er et fint brød (EPD 6356901) med meldryss og håndsnitt som gir et skikkelig håndverkspreg. Begge brødene er firkantede og gir jevne skiver.
Brødene tines og stekes i forvarmet ovn ved cirka 230C° i 4-6 minutter.
Se serveringsforslag og last ned salgsplakater for å fremme salget.
Smaksrik ostebolle med Goudaost
Denne smaksrike ostebollen toppet med Goudaost egner seg ypperlig som en snack på farten eller kan deles og serveres påsmurt. Ostebollene tines og stekes i forvarmet ovn ved cirka 190° i 4-6 minutter.
Se serveringsforslag og last ned salgsplakat for å fremme salget.
Rustikke baguetter av topp kvalitet
Våre nye rustikke baguetter - en fin variant (EPD 5276589) og en grov (EPD 6270060) - er en fryd for øyet og et blikkfang i disken med påsmurt. Begge er bakt med flytende surdeig og potetflak, og stekt i steinovn. Dette gir baguetten en saftig kjerne og sprø skorpe. Den grove varianten er bakt med sammalt hvete. Begge har kort ingrediensliste uten kunstige tilsetningsstoffer.
Baguettene tines og stekes i forvarmet ovn ved cirka 190° i 8-10 minutter.
Last ned gratis salgsplakat for profilering ved ditt utsalgssted.
Klassisk croissant med ekte smør
Vår nye klassiske croissant (EPD 6262810) er bakt med ekte smør. Den kan nytes som den er, men passer også perfekt som påsmurt.
Dette er et produkt som gir deg perfekt nystekt bakst på 1-2-3. Croissanter stekes frosne og er klare til servering etter 16-18 minutter i ovnen ved cirka 180°C.
Last ned gratis salgsplakat for profilering ved ditt utsalgssted.