Fra frossen deig til førjulsglede: Lussekatter gjort enkelt
Luciadagen nærmer seg og med ferdig bolledeig fra fryseren kan du enkelt lage lussekattene gjestene dine forventer seg.
Dette er perfekt for kantiner og serveringssteder som ønsker å markere Lucia-dagen og oppnå litt mersalg - uten å bruke masse tid.
Slik lager du lussekatter av ferdig bolledeig
-
Tin deigemner av hveteboller under plast, enten over natten på kjøl eller i romtemperatur 3-4 timer.
-
Rull bollene ut til pølser og form en klassisk S-figur. Trykk ned rosiner i midten av snurrene – akkurat slik vi kjenner lussekatten.
-
Hev i cirka 30–50 minutter i hevekap, eller dekk til med plast og hev i romtemperatur til cirka dobbel størrelse.
-
Pensle med eggeblanding av egg, litt vann og en klype salt, la tørke og stek i forvarmet ovn på rundt 180°C i 7-10 minutter til de er gyldne og fine.
Så enkelt får du rykende ferske lussekatter som både gir førjulsstemning, glade gjester og forhåpentligvis litt mer kroner i kassa – uten at det er masse ekstra jobb for deg.
Se bakeguide: Slik forvandler du bake-off-boller til lussekatter.
Fra bloggen: Tips og triks til jul