Med ferdigstekt bake-off sparer du tid og reduserer matsvinn

Tradisjonelle bake-off-brød og bakervarer må tines og stekes. Selv om det er enklere enn å bake selv, tar det tid man kanskje ikke har. Derfor har vi utviklet et komplett utvalg av ferdigstekte brød og boller.
Det er hektisk å jobbe i kantine, på restaurant eller hotell. Oppgavene er mange og hendene få. Det samme gjelder for en liten kafé, turisthytta på fjellet eller på campingplassen.
Midt oppi denne travle hverdagen, er det alltid kunden som har rett. Du må ha det gjestene dine ønsker seg på menyen. Har du ikke det, går de et annet sted og spiser. Så enkelt er det.
Stort sett alle ønsker seg godt brød, ferske boller og fristende sandwicher. Oppfatningen er at det tar mye tid. Men heldigvis finnes det en enkel løsning som jeg blir skikkelig «peppad» av å prate om:
Vi har gjort en grundig innsats for å utvide sortimentet vårt av bakervarer som ikke må stekes. Vi kaller det rett og slett ferdigstekt bake-off.
Les også: Ferdigstekt bake-off ble redningen da kantina brant
Alltid ferskt og variert utvalg av grove brød
Med ferdigstekte bakervarer av ulikt slag i fryseren, kan du ta ut og tine fine og grove brød – hele og oppskårede – ciabattaer, baguetter, kanelsnurrer og porsjonskaker – når du trenger det. Alt tiner i løpet av et par-tre timer.
Hele brød som ikke må i ovnen var faktisk helt nytt på markedet da vi lanserte det vinteren 2023. Vi håper virkelig at det kan bidra til å forenkle hverdagen ved ulike serveringssteder!

Tenk, så genialt da! Du kan ha grove solsikkebrød, bondebrød og chiafrøbrød i fryseren og ta opp akkurat så mye ferskt brød du trenger til gjestene dine hver dag. Siden det blir enkelt å justere mengden etter kundetrykket, unngår du også overskudd som må kastes. Også sparer du strøm og tid på ikke å måtte steke.
Reddet av ferdigstekte produkter og fryser
Jeg kan prate i timesvis om hvor fint og flott ferdigstekte bake-off-brød og frosne bakervarer er, og at det gjør at alle kan servere helt fersk bakst. For deg blir det fort en salgspitch. Det er for eksempel ikke unaturlig å tenke at ferdigstekte bakervarer fort blir tørre.
Det trodde kantineansvarlig Lena Hilanmo hos Toyota Bilia i Trondheim også. Men da kantina brant og hun plutselig stod uten både et sted å være, kjøleskap og stekeovn, tok hun en ekstra titt på produktoversikten fra Lantmännen Unibake. Der fant hun over 50 produkter som kun trengte tining.
– Særlig frøhornene overrasket meg siden det er fort at slike blir tørre. Men produktene tiner kjempefort og er myke og ferske, sa hun da min kollega Christel tok en prat med henne.

Disse bakervarene er klare i løpet av én times tid
Holdbarhet i opptil tre døgn
Opplevelsen hennes er ikke subjektiv. Siden alle produktene våre "sjokkfryses" ned til minus 18-24 grader umiddelbart etter steking, lukker skorpen seg om den myke og saftige kjernen. Det gjør at brødene, kanelbollene, baguettene og all annen bakst holder seg helt fersk til det tines.
Og oppbevarer man bakervarene i tett plast, så holder de seg ferske og gode i inntil en uke - avhengig av produkt og om det oppbevares på kjøl eller i romtemperatur.
Alt du trenger å vite om tilberedning og oppbevaring av ferdigstekt bake-off