Dette gjør Lodgen Spiseri i Hemsedal for å selge 200 kanelboller om dagen
Mens skituristene kommer tilbake til Lodgen Spiseri i Hemsedal hver vinter, er det 20-30 nye ansatte i kafeen hver sesong. Likevel er kanelbollene akkurat de samme.
Først publisert oktober 2023
– Kanelbollene er vår spesialitet og go-to-produkt. Den fristende duften av nybakt bidrar til at går det omtrent 200 kanelboller om dagen i feriene og rundt 100 i helgene, forteller driftssjef Carina Olausson.
Siden kun fem av de drøyt 30 ansatte er faste, er det ikke forsvarlig å ha egen baker. Det er heller ikke «bare bare» å finne en fagperson som vil jobbe i bygda kun i sesongperioder. Derfor er Carina veldig glad for at det finnes bake-off-boller.
– I fjor hadde vi stor utskiftning av sesongpersonalet, mens de fantastiske gjestene våre kommer tilbake år etter år. De skal oppleve kontinuitet og ikke bli møtt med en helt ny opplevelse bare fordi vi har nye ansatte. Med bake-off-boller kan vi forsikre oss om at vi serverer det samme kvalitetsproduktet hver eneste dag, fra første til siste dag i sesongen, forklarer hun.
Les også: 7 lettvinte løsninger som gir fersk bakst uten å bake
Frosne boller gir fleksibilitet
Skisesongen starter når det er nok snø. Noen ganger i november, andre ganger i desember.
– Usikkerheten knyttet til når vi åpner er også en av grunnene til at vi har valgt å satse på bake-off. Vi kjøper inn varer når vi får startsignalet fra Skistar og personalet starter bare en uke før vi åpner. Dette gir oss minimalt med tid til å forberede oss og effektive rutiner er derfor avgjørende, sier Carina.
Det første de ansatte lærer er at kanelboller skal de alltid ha. De bruker derfor ferdighevede kanelboller – som har vært en spesialitet i kafeen i over fem år. Disse tas ut av fryseren, tines og stekes kontinuerlig i løpet av dagen slik at Lodgen Spiseri alltid har helt ferske boller – slik alle kjenner dem.
– Det beste med bake-off-boller er den jevne kvaliteten. Også trenger vi ikke være urolige for hvor mange boller vi skal bake hver dag, sier hun.
Krever minimalt med arbeid
I tillegg til kanelsnurrer, fyller Carina fryseren med et utvalg som inkluderer croissanter og ferdigstekte donuts og miniciabattaer. Felles for disse er hvor raskt de kan tilberedes og hvor populære de er blant gjestene.
– Bake-off gjør det ekstremt enkelt å opprettholde en høy standard til gjestene våre. Når det kommer flere enn forventet, er det bare å starte ovnen så har vi rykende ferske croissanter på 18 minutter, sier Carina.
Les også: Spar tid, energi og matsvinn med ferdigstekt bake-off
Det samme gjelder for de populære rosa donutsene – som barna elsker.
– De er klare etter kun 10 minutters tining. Det krever minimalt med tid og innsats – og gir også lite svinn. Dette er en vinn-vinn-situasjon, avslutter den engasjerte driftssjefen.